Kiev’de yeni bir saldırı ihtimaline karşı tedirginlik sürüyor

Rus güçlerinin Ukrayna'nın Kiev ve çevresinden çekilmesine rağmen halk, yeni bir saldırı ihtimaline karşı tedbirli davranmaya devam ediyor.

Haberler 14.04.2022 - 02:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusyann Ukrayna topraklarna balatt saldrlar aralksz devam ederken, Rus güçlerinden temizlenen bölgelerde halk saldr ihtimaline kar tedbirli davranarak sokaa çkmyor. Rus askerlerinin çekildii Kiev bölgesinde de sokaa çkma yasa olmamasna ramen sokaklarn hala bo olmas dikkat çekti.

Ukraynal eski asker Vladimir Botishev, Ukrayna ordusunun çok iyi mücadele ettiini belirterek, Ben Rusyann agresif devlet olduunu düünüyorum. Ukraynann yenmek zorunda olduunu, Rus agresifliinin sonunun geleceini ve Rusyada iktidarn deieceini düünüyorum. Belki bir zaman sonra orada demokrasi olur. Ukraynallar ülkeleri için canlarn vermeye hazrlar. Kievi hiçbir zaman alamayacaklar ve bu da Ukraynann yeniden douu olacak. Eski bir asker olarak söyleyebilirim ki, Rusyann elindeki teknik araçlar ve askerler yeterli olmayacak. çünkü ordumuz iyi mücadele ediyor. Kayda deer teknik kayplar olacak ve bu Rusyann en büyük hatas olacak ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git