Kimse beklemiyordu

Pütin; Rusya ve Türkiye askerî ve istihbarat makamları arasında böyle yakın iş birliği kurulacağını kimse beklemiyordu."

Haberler 11.03.2017 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, temaslarda bulunmak üzere Rusyann bakenti Moskovaya geldi. Erdoan havalimannda Rusya Dileri Bakan Yardmcs Aleksey Mekovun yan sra Türkiyenin Moskova Büyükelçisi ve yetkililer tarafndan karland.

Kremlin Saraynda saat 14.12de balayan görüme, basna kapal ekilde gerçekleti. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, birçok bakanla birlikte gittii Moskovada Rusya Devlet Bakan Putinle 1 saat 15 dakika görütü.

DÜNYA ENERJ KONGRES

Toplantnn banda iki lider kameralarn karsna geçti. Türkiye-Rusya Üst Düzey birlii Konseyi (ÜDK) toplantlarna ara verilme sürecinin yaandn belirten Cumhurbakan Erdoan, geçen yl Dünya Enerji Kongresinde Rusya Devlet Bakan Putin ile bir araya geldiklerini hatrlatt ve bugün yaanan süreci tetiklemesi bakmndan o kongrenin hayrl bir kongre olduunu söyledi.

Türkiye ile Rusya arasnda enerji noktasndaki i birliinin çok farkl olduuna, petrol ve doal gazda Rusyayla bu sürecin artarak devam ettiine iaret eden Cumhurbakan Erdoan, özellikle Türk Akm ve Akkuyu Nükleer Enerji Santralindeki çalmalarn hzla normalleme süreci içerisinde sürdüünü vurgulad ve unlar kaydetti: Ekonomik, ticari, asker, savunma sanayine yönelik birçok alanda atacamz admlar, bugünkü ÜDK toplantmzn ana balklarn tekil edecektir. Bölge sorunlarn da etraflca ele alacamz bu ÜDK toplants, ülkelerimizin bu süreçteki etkinliini daha da artracaktr.

TÜRKYE LE LKLER

ki ülke iliiklerinin yüksek bir tempoda iyilemesinden memnuniyet duyduklarn ifade eden Rusya Federasyonu Devlet Bakan Putin de ÜDK formatnda son görümelerinin 2014te gerçekletiini hatrlatt ve Bu sürede çok gelimeler oldu. Türkiye-Rusya ilikilerinin ülkelerimize yakr bir seviyeye ulaabilmesi için youn bir ekilde çalyoruz dedi.

Rusya Devlet Bakan Putin deerlendirmesine öyle devam etti: Son zamanlarda Suriye dhil olmak üzere dünyadaki krizleri çözmek için aktif bir biçimde çalmaya devam ediyoruz. Rusya ve Türkiye, asker ve istihbarat kurumlar seviyesinde iyi ve etkili ilikiler kurdu. likiler hzl ekilde onarlyor. Moskova böyle olduu için çok memnun. likilerimizin hak ettii seviyeye çkmas için aktif bir biçimde çalyoruz. Rusya ve Türkiye asker ve istihbarat makamlar arasnda böyle yakn i birlii kurulacan kimse beklemiyordu.

Türkiye ile Rusya arasndaki ticari ve ekonomik ilikilerin de yeniden düzene girdiine dikkat çeken Rusya Devlet Bakan Putin, Rusya Babakan Dimitriy Medvedev, Türkiye Babakan Binali Yldrma bu konuyla ilgili dün bilgi vermi, ikili ticari ilikilerin yeniden normallemesi için atlmakta olan admlar görümütü dedi. Rusya Devlet Bakan Putin yatrm birlii ve büyük kapsaml projelerin gerçeklemesi için hazrlklarn devam ettiini de sözlerine ekledi.

KMSE BU YAKINLII BEKLEMYORDU

Putin ayrca unlar kaydetti: Devletleraras balarmzn hzl tempoyla düzelmesinden çok memnunuz. Bu formatta ki son görümemiz çok uzun zaman önce 2014 ylnda gerçekleti. Bu zaman içerisinde birçok olay yaand, son zamanlarda Rusya ve Türkiyenin ilikilerinin en üst düzeye tanmas üzerinde aktif olarak çalyoruz ifadelerini kulland. Rus lider u ekilde devam etti: Ticari ekonomik balarmz düzeliyor. Rusya Babakan Dmitri Medvedev dün Türk mevkidan ekonomi alanndaki ilikilerimizin düzelmesine yönelik alnan önlemler hakknda bilgilendirdi. Ayn zamanda yatrm alanndaki ibirliimizde devam ediyor ve çeitli projeler hayata geçiriliyor. Cumhurbakan Erdoan ve Rusya Federasyonu Devlet Bakan Putin bu deerlendirmelerinin ardndan ba baa görümeye geçti.

Ana Sayfaya Git