Kirby'de bu kez ağız değiştirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, terör örgütü PKK'nın özellikle Türkiye'ye yönelik bölgesel bir tehlike olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye'yi ve Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz." dedi.

Haberler 11.01.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kirby, günlük basn toplantsnda, Sincarda terör örgütü PKKnn varlna ilikin sorular yantlad.

ABDnin PKKy terör örgütü olarak tanmladn hatrlatan Kirby, PKK bizim için terör örgütü statüsünde olmaya devam etmektedir. ifadesini kulland.

TERÖRLE MÜCADELE

PKKnn bölgesel bir tehlike olduunun farknda olduklarn dile getiren Kirby, PKK bölgesel olarak, özellikle ise Türkiyeye tehlike olmaya devam ediyor. Türkiyeyi ve Türkiyenin teröre kar verdii mücadeleyi destekliyoruz. diye konutu.

Babakan Binali Yldrm, Irak ziyaretinin ardndan yapt açklamada, Sincar bölgesinde PKKnn konulanmas, Türkiyenin milli güvenlik meselesidir. Bu meseleyi de enine boyuna konutuk. Ya Irak ve Pemerge güçleri buradan PKKllar çkaracak ya da Türkiye olmazsa gereini yapacak. Bu konudaki düüncemiz, duruumuz nettir, bunu da bu ziyaret esnasnda ifade ettik. deerlendirmesini yapmt.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ise Sincar da Kandilletirmeye çalan heves içindeki PKKya kar da tedbirlerimizi alm bulunuyoruz. açklamasnda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git