Kızılay, Yemen'de gıda kolisi dağıttı

Türk Kızılay, Yemen'in Marib vilayetinde iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere bin gıda kolisi dağıttı.

Haberler 14.05.2020 - 23:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Yemen Delegasyonu Bakan Mustafa Aydn, AA muhabirine yapt açklamada, ramazan ay yardmlar kapsamndaki faaliyetlerini Yemenin dousundaki Marib vilayetinde sürdürdüklerini belirtti.

Aydn, Savatan kaçarak Marib vilayetinin merkezine snan yerinden edilmi ailelere bugün bin gda kolisi datld. dedi.

Türkiyenin Yemene yönelik yardmlarnn ramazan aynda younlatn kaydeden Aydn, tüm vilayetlerde savatan etkilenenlerin acsn dindirmeye çaltklarn ifade etti.

YEMENDEK NSAN KRZ

Uzun süredir siyasi istikrarszln hüküm sürdüü Yemende ran destekli Husiler, Eylül 2014ten bu yana bakent Sana ve baz bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015ten bu yana Husilere kar Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemende yaanan çatmalarda u ana kadar binlerce kii yaamn yitirdi. Dünyann en fakir ülkeleri arasnda yer alan Yemende iç sava nedeniyle büyüyen insani kriz de ciddi boyutlara ulat.

Birlemi Milletlere göre dünyann en büyük insani krizlerinden birinin yaand Yemende 22 milyondan fazla insan yardm ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Ana Sayfaya Git