KKTC basını: Türkiye'nin doğalgaz bulduğu iddiası doğru

Kıbrıs Postası’na konuşan üst düzey bir diplomatik kaynak, Rum basınında yer alan "Türkiye Kıbrıs'ta doğalgaz buldu" iddiasını kısmen doğruladı. "Türkiye’nin bir şeyler bulduğu doğru" diyen üst düzey yetkili, “Bu konuda bir şeyler yazılacaksa fos çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Haberler 16.07.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara ile Brüksel arasnda Kbrs konusunda yaanan gerilimin trmand bir dönemde, Türkiyeye ait sondaj gemilerinin Dou Akdenizde doalgaz rezervi kefettii iddias konuuluyor. lk olarak Rum basn tarafndan ortaya atlan iddiaya, KKTC medyasna konuan yetkililerden dolayl bir dorulama geldi.

ddiay ilk ortaya atan Rum gazetesi Fileleftheros, Baf açklarndaki faaliyetlerini sürdüren Fatih sondaj gemisinin 170 milyar metreküp doalgaz rezervi kefettiini yazmt. Kbrs Türk basn da bugün, söz konusu iddiann doru olabilecei bilgisini paylayor.

DOOALGAZ BULUNDU

Kbrs Postasna konuan üst düzey bir diplomatik kaynak, ilk bulgulara göre bu bilgilerin doru olabileceini söyledi. Türkiyenin bir eyler bulduu doru diyen üst düzey yetkili, bu konuda resmi açklamann Türkiyeden geleceini ekledi. Yetkili, KKTCnin Türkiyeye arama yapma konusunda lisans verdiini, resmi açklamann Türkiye Petrolleri Anonim Ortakl (TPAO) yaplabileceini kaydetti.

Bulunan rezervin miktarna ilikin ayrnt vermeyen diplomatik kaynak, Bu konuda bir eyler yazlacaksa fos çkmaz dedi.

Ana Sayfaya Git