'KKTC'ye düşen cisim S-200 füzesi olabilir'

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay "Kesin olmamakla birlikte yetkililerimizin ilk tespitleri bunun bir S-200 füzesi olduğu yönünde." dedi.

Haberler 02.07.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Kudret Özersay, bakent Lefkoa ve Girne arasndaki Takent köyü yaknlarna dün düen cisme ilikin, Kesin olmamakla birlikte yetkililerimizin ilk tespitleri bunun bir S-200 füzesi olduu yönünde. dedi.

Özersay, Twitter üzerinden yapt açklamada, yaplan incelemeler sonucunda, Takent köyü yaknlarna düen cisimle, Temmuz 2018de Gaziantepe düen S-200 tipi Rus yapm füzenin üzerindeki yazl ibarelerin ayn olduunu söyledi.

KIBRISA DÜEN FÜZE

Konuya ilikin Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Gülerle görütüünü aktaran Özersay, Temmuz 2018de Türkiyede Gaziantepe düen S-200 tipi Rus yapm füze üzerinde yazan ifadeler ile dün akam ülkemize düen füze üzerinde yazan ifadeler ayn. Kesin olmamakla birlikte yetkililerimizin ilk tespitleri bunun bir S-200 füzesi olduu yönünde. Kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceiz. ifadelerini kulland.

TÜRKYE HAREKETE GEçT

KKTC Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Kudret Özersay: Yaadmz olaylar ertesinde tedbir mahiyetinde Türkiyeden AFADdan (Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl) az sonra dört kiilik bir uzman ekip ülkemize geliyor. Ülkemize gelecek olan ekip Sivil Savunma Tekilat Bakanlmzla birlikte patlamann olduu bölgede cihazlar eliinde kimyasal ölçüm yapacak. Kamuoyuna bilgi vermeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git