Komutanlar sınırda!

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde ne bunların atma vasıtaları ne de mühimmatı var. Başta teröristler olmak üzere bazı alçaklar, TSK'nın kahramanlığı karşısında aciz kalınca iftiraya, yalana, fitneye, fesata başvuruyorlar. Bizim kimyasal silah kullanmak gibi bir durumumuz asla söz konusu değil"

Haberler 01.11.2019 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ile snrn sfr noktasndaki birlikleri denetledi. Geceyi bölgede geçiren, Bar Pnar Harekatna katlan birliklerin komutanlar ile bir araya gelen Akar, telsizden konutuu Tel Abyaddaki askerlere, Burada herhangi bir ey bitmi deil, her an her ey olabilir. Ona göre herkesin her an hazrlkl olmas lazm dedi.

Akar, Orgeneral Güler ve Orgeneral Dündar ile dün akam saatlerinde anlurfaya geldi. anlurfa Gap Havalimannda Vali Abdullah Erin, 2. Ordu Komutan Korgeneral Sinan Yayla ve dier yetkililer tarafndan karlanan Akar ve Komutanlar, ilk olarak Akçakaledeki 3. Hudut Alay Komutanlna geçti.

Alayda personel ile sohbet eden Akar, durumlarn sorduu Mehmetçikten Her türlü göreve hazrz, Daima hazrz, Moral motivasyonumuz çok yüksek cevabn ald. Askerleri tebrik eden Akar ve Komutanlar daha sonra bölgedeki birliklerin komutanlaryla bir araya geldi.

Faaliyetlere ilikin brifing alan, talimatlar veren Akar, hudut hattn anbean takip eden Snr Güvenlik Sisteminden snr inceledi. Bar Pnar Harekat kapsamnda Tel Abyadda bulunan bir birliin komutanyla da telsizden görüen Akar, personelin durumuna, faaliyetlerine ilikin bilgi ald. Mehmetçiin moral ve motivasyonuna ilikin sorusuna, Moralimiz yüksek her türlü göreve hazrz yantn alan Akar, Burada herhangi bir ey bitmi deil, her an her ey olabilir. Ona göre herkesin her an hazrlkl olmas lazm karln verdi.

Akar daha sonra Genelkurmay Bakan Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Dündar ile Bar Pnar Harekatna katlan bir komando birliinde de inceleme ve denetlemelerde bulundu. Harekat Merkezine giden Akar, faaliyetlere ilikin brifing ald, talimatlarda bulundu.

- Anti-propoganda var

nceleme ve denetlemeleri srasndaki konumasnda, savunma ve güvenlik konularna da deinen Akar, hassas bir dönemden geçildiini belirterek, Milletimize, ülkemizin birliine, bütünlüüne, topraklarmza bir zarar, ziyan gelmeden hakkmz, hukukumuzu müdafaa ederek, egemenlik ve bamszlmz en üst düzeyde koruyarak inallah bu dönemi tamamlayacaz. Vatanmzn birlii, bütünlüü, asil milletimizin güvenlii çok önemli. Bunlar tam olarak gerçekletirebilmek için ordumuza düen görev neyse hep birlikte büyük bir kahramanlk ve fedakarlk göstererek vazifemizi yerine getirdik, bundan sonra da getirmeye devam edeceiz diye konutu.

Güvenlik ve bamszlk konularnn süreklilik arz ettiine dikkati çeken Akar, u deerlendirmelerde bulundu:

Güvenlik, savunma sürekli olan bir ihtiyaç. Bunu yerine getirmek için gayret göstereceiz. Bizim buradaki maksadmz hudutlarmzn, halkmzn güvenlii. Onun için ülkemizin güneyinde, Suriyenin kuzeyinde herhangi bir ekilde bir terör koridoruna asla müsaade etmeyeceiz. Bunu söyledik ve amacmzn bu olduunu da herkes biliyor. Sadece ülkemizin hak ve menfaatlerini deil, Suriyeli kardelerimizin de güvenli ve gönüllü bir ekilde topraklarna dönmelerini salamak için de gece gündüz çalyoruz.

Türk Silahl Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler olduunu vurgulayan Akar, Bizim hedefimizde sadece ve sadece teröristler var. Bizim Suriyedeki teröristlerle mücadelemizin dnda oradaki Kürt, Arap, Keldani, Arami, Süryani, dier etnik gruptan insanlarla bizim mücadelemiz asla söz konusu deil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizim, kimsenin etnik, dini kökeni ile hiçbir ekilde ilgimiz olmad, olmayacak. Biz bu konuda son derece duyarlyz, bilinçliyiz. Bizim tek hedefimiz var, o da teröristler. Onlar etkisiz hale getirmek için çalyoruz. Terörle mücadele harekat ne zaman bitecek? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Ondan sonra biz ülkemizi, hudutlarmz güven içinde göreceiz açklamalarn yapt.

Suriye Milli Ordusu aleyhinde yaplan yalan haberlere dikkati çeken Akar, Onlara kar sanki bu insanlar terörist, hainmi gibi bir anti-propaganda var. Bu insanlar evini, köyünü, topran kurtarmaya çalan Suriyeliler dedi.

- Büyük bir gaflet

Bakan Akar, TSK, terör örgütü DEA ile mücadele etmiyor eklinde bir alg oluturulmaya çalldn belirterek, Bunlar gerçekten büyük bir gaflet, gerçekten çok cahilce, ahmakça konuulan eyler diye konutu.

TSKnn, DEAa kar göüs göüse savaan tek ordu olduunu, Frat Kalkan Harekat ile 3 binden fazla DEAly Suriyenin kuzeyinde, yaklak 700 DEAly Irakn kuzeyinde etkisiz hale getirdiini, DEA Kart Uluslararas Koalisyona hava sahasnn açlmas, üslerin kullanlmas ve lojistik her türlü destei verdiini hatrlatan Akar, Hala Türkiyenin DEA ile mücadelesini görmemek, tam anlamyla bir körlük, cahillik, bir inat dedi.

Kimyasal silah kullanldna yönelik bat basnnda yer alan iddialara da tepki gösteren Akar, Türk Silahl Kuvvetlerinin envanterinde ne bunlarn atma vastalar ne de mühimmat var. Bata teröristler olmak üzere baz alçaklar, TSKnn kahramanl karsnda aciz kalnca iftiraya, yalana, fitneye, fesata bavuruyorlar. Bizim kimyasal silah kullanmak gibi bir durumumuz asla söz konusu deil. TSKda bu konuda bir konsept, doktrin, eitim de yoktur. diye konutu.

- Hata yapmayacaz

Sadece masum insanlara kar deil, çevreye, tarihi, dini yaplara kar da gerek harekatn planlamasnda gerekse icrasnda hiçbir ülkenin göstermedii hassasiyeti gösterdiklerini dile getiren Akar, Bizim için çevre, masum insanlar, dini yaplar, tarihi yaplar dokunulmazdr. Harekatn gecikmesi pahasna, arkadalarmza baz güçlükler getirmesi pahasna bu konuda milli, manevi, mesleki deerlerimize uygun, ilkeli davranmaya devam ediyoruz ifadelerini kulland.

Fedakarca çalmalarndan dolay Mehmetçii tebrik eden Akar, Ülkemiz ve milletimiz için çok önemli iler yaptnz, yapacaksnz. u ana kadar geldiimiz noktada çok ükür Allah bizi utandrmad, bundan sonra da Allah bizi utandrmasn diyoruz. Birlikte, omuz omuza mücadele ederek elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceiz ve inallah bize verilen görevi asil milletimizin sevgi, güven ve duasndan aldmz güçle alnmzn akyla tamamlayacaz diye konutu.

Gösterilen baarda en büyük payn ehit ve gazilerde olduunu ifade eden Akar, ehitlere rahmet, gazilere ifa diledi. Bölgedeki personelin güvenlii konusuna da deinen Akar, Bu konuda asla hata yapmayacaz talimatn verdi.

Ana Sayfaya Git