Korkutan rapor: Suriyeli sığınmacı sayısı 2 haftada yüz binlere çıktı

Birleşmiş Milletler yerinden edilmiş Suriyeli sayısının iki hafta içinde 110 bin arttığını belirterek 270 bine yükseldiğini açıkladı.

Haberler 03.07.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler yerinden edilmi Suriyeli saysnn iki hafta içinde 110 bin arttn belirterek 270 bine yükseldiini açklad.

K HAFTA çNDE 110 BN ARTTI

BM pazar günü yapt açklamada ülkelerini terk eden Suriyeli snmac saysn 160 bin olarak açklamt. Ürdünün BM sözcüsü rakamn son gelimeler nda iki hafta içinde 110 bin arttn belirtti. Sözcü Muhammed Hawari, Suriye, srail ve Ürdün arasndaki gerilimin rakam yükselttiini açklad.

SRAL, SURYE ç SAVAINA MÜDAHALE ETMEME POLTKASINI SÜRDÜRECEK

Reuters haber ajans, srailin Suriye snrna tank ve mühimmat takviyesi yaptn duyurdu. srail ordusu, bu hamle için srail Suriye iç savana müdahale etmeme politikasn sürdürecek ancak kendi snrlarn da koruyacak açklamasnda bulundu. Açklamada, Golan Tepelerinde yaanan gelimeler nda, bu sabah yaplan hazrlklar kapsamnda birlikler bölgeye sevkedildi denildi.

SRAL SURYE HATTINA SEVKYAT YAPTI

srail ordusu, rejim güçleri ve isyanclar arasndaki çatmalarn iddetlenmesi nedeniyle Suriye snrna tank ve mühimmat takviyesini yaptn açklad. srailin Suriye iç savana müdahale etmeme politikasn sürdürdüü belirtilen ordu açklamasnda, Golan Tepelerindeki gelimeler nedeniyle takviye ekiplerin görevlendirildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git