Koronavirüs aşısı servis ediliyor!

Koronavirüs aşısı servis edililiyor. Çin tarafından gerçekleştirilen ve aylar sonra 2. aşamaya geçildiği kanıtlanan koronavirüs aşısı çok kısa zaman içinde insanlar üzerinde denenmeye başlayacak. Çin'li bilim adamları geliştirdikleri çalışmalarda korona virüs aşısını da ilk defa servis ettiler.

Haberler 24.06.2020 - 13:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs as servis edililiyor. çin tarafndan gerçekletirilen ve aylar sonra 2. aamaya geçildii kantlanan koronavirüs as çok ksa zaman içinde insanlar üzerinde denenmeye balayacak. çinli bilim adamlar gelitirdikleri çalmalarda korona virüs asn da ilk defa servis ettiler.

Dünya genelinde etkili olan corona virüsü pandemisi nedeniyle Covid-19 kaynakl ölü says ise 480 bine yaklarken, salgnn ortaya çkt çinden 2nci aamaya geçildii ann ilk fotoraf servis edildi.

çin Tbbi Bilimler Akademisi (IMBCAMS) Tbbi Biyoloji Enstitüsü corona virüsüne (Covid-19) kar gelitirdikleri ann insan deneylerinde ikinci aamaya geçildiini duyurmasnn ardndan alara ait fotoraflar da basna servis etti.

Dünya Salk Örgütünün (DSÖ) duyurduuna göre küresel çapta 135 a gelitiriliyor. Söz konusu alardan 6s çinde olmak üzere 8i insanlar üzerinde deneniyor.

DENEMELER 3 AAMADA YAPILIYOR

Üç aamada yaplan klinik denemelerde, ilk aamada, az saydaki gönüllü salkl denek üzerinde ann güvenli olup olmad ve olas yan etkileri aratrlyor. kinci aamada güvenilirlii dorulanan ann etkinlii 100den fazla denek üzerinde test ediliyor.

Ana Sayfaya Git