Kral Selman ile Pompeo görüştü

Suudi Arabistan Kralı Selman, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla alakalı görüşmeler yapmak üzere ülkesini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile bir araya geldi.

Haberler 16.10.2018 - 15:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdulaziz, Washington Post yazar Suudi gazeteci Cemal Kakçnn, Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna girdikten sonra kaybolmasyla alakal görümeler yapmak üzere ülkesini ziyaret eden ABD Dileri Bakan Mike Pompeoyu kabul etti.

Suudi Arabistann El-Arabiyye kanalnda yer alan habere göre, Kral Selman bakent Riyaddaki Yemame Saraynda ABD Dileri Bakan Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Görümenin ayrntlarna ilikin bilgi verilmedi.

Öte yandan Suudi Arabistan resmi ajans SPAda yer alan haberde, Kral Selman ile Pompeonun ikili ilikiler ve bölgedeki gelimeleri görütüü aktarlrken, Kakç olayna deinilmedi.

Mike Pompeo, ABD Bakan Donald Trumpn talimat üzerine Cemal Kakçnn Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna girdikten sonra kaybolmasna ilikin temaslarda bulunmak üzere bugün Riyada gelmiti.

Suudi Arabistan Dileri Bakan Adil el-Cubeyr ve Suudi Arabistann Washington Büyükelçisi Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz tarafndan karlanan Pompeo, Cubeyr ile görümütü.

Pompeonun Suudi Arabistan ziyaretinin ardndan 17 Ekimde Türkiyeye geçecei duyurulmutu.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katk veren ve ayn zamanda Washington Post gazetesinde de yazlar yazan Cemal Kakçdan, resmi ilemler için Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna girdii 2 Ekim Sal gününden beri haber alnamyor.

Ana Sayfaya Git