Kritik Görüşme!

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,dün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberler 18.02.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görümede, bölgede güvenliin salanmasna yönelik olarak, bata PKK ve DEA olmak üzere Suriye ve Iraktaki terör örgütleri ile mücadele konularnda görü birliinin teyit edildii belirtildi.

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ile ABD Genelkurmay Bakan Orgeneral Joseph Dunfordun görümesinde, bölgede güvenliin salanmasna yönelik olarak, bata PKK ve DEA olmak üzere Suriye ve Iraktaki terör örgütleri ile mücadele konularnda görü birliinin teyit edildii bildirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Orgeneral Akar ile Dunford, ncirlikteki 10uncu Tanker Üs Komutanlnda heyetleraras görüme gerçekletirdi.

Görümede Akar, mevkidana Frat Kalkan Harekatnda, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan desteklenen ÖSOnun youn ve kararl mücadelesi sayesinde büyük bir baar elde edildiini, güvenlii salanan bölgelere yerinden edilmi insanlarn geri dönmeye baladn söyledi.

EL BAB BÖLGES

El Bab bölgesinde de büyük ölçüde kontrolün salandn, arama tarama faaliyetlerine geçildiini aktaran Akar, Suriye ve Irakn toprak bütünlüünün korunmas ve terörizmle mücadele konular kapsamnda, DEA bata olmak üzere her türlü terör örgütüyle etkin bir ekilde mücadeleye devam edileceini, edilmesi gerektiini kaydetti. Akar, koalisyon güçlerince bu kapsamda verilen destein artarak devam etmesinin büyük önem tadn ifade etti.

Görümede ayrca, bölgede güvenliin salanmasna yönelik olarak, bata PKK ve DEA olmak üzere Suriye ve Iraktaki terör örgütleri ile mücadele konularnda görü birlii de teyit edildi.

Ana Sayfaya Git