Küçük taha'nın insanlık ders-i

Midyat ilçesinde 7 yaşındaki İbrahim Taha Bedir, kuşatma altındaki Halep halkı için başlatılan yardım kampanyasına ailesinin doğum günü yapacağı harcamaları bağışladı.

Haberler 18.12.2016 - 13:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyat MKB 75. Yl lkokulu birinci snf örencisi Bedir, Diyanet leri Bakanlnca düzenlenen Halepte nsanlk Ölmesin kampanyasna doum günü harcamalarn balayarak destekte bulundu. Bedir, 300 liray Midyat müftüsü Mehmet afi Bilike Halep halkna ulatrlmak üzere verdi.

Haberlerde Halepte yaanan aclar ve çocuklar görünce çok duygulandn söyleyen Bedir, savalarn olmamasn ve çocuklarn ölmemesini isteyerek, Doum günüm için yaplacak 300 lira masraf Halepteki çocuklara gönderilmesi için bata bulundum. Herkesin bu kampanyaya ve Halepteki çocuklara yardm etmesini istiyorum. dedi.

Baba Zeyni Bedir de Halepe ilikin haberleri izlerken çok etkilendiklerini belirterek, öyle dedi:

Ailece aldmz karar dorultusunda doum günü pastas ve masraflarn ve alacamz hediyeleri Halepteki kardelerimize, mazlum, masum çocuklara, yetimlere gönderme karar aldk. çocuum aldmz bu kararla çok sevindi ve hemen kabul etti. Bizde ilçe müftülüümüze gelerek kampanyaya destek olduk.

- Midyatllardan 40 bin lira ba

Müftü Mehmet afi Bilik de brahim Taha Bedir ve ailesine gösterdikleri duyarllktan ötürü teekkür ederek, Rabbim bu saydaki çocuklarn saysn artrsn. diye konutu.

Halepte yaanan zulme insanlarn sessiz kalmadn vurgulayan Bilik, cuma namaz sonrasnda ilçede 40 bin lira yardm toplandn aktard.

Bilik, ilçe halk olarak Halep için olarak ellerinden gelen maddi ve manevi destei göstermeye çaltklarn, kampanyann devam ettirileceini belirterek, Biz bir insanmz kurtarrken, bir insan kurtarmak bütün insanlarn kurtulmas demektir. Bir insann öldürülmesi, bütün insanlarn öldürülmesi anlamndadr. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git