Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de 300 kişi yaralandı

İsrail güçleri, işgal altındaki Filistin topraklarının birçok bölgesinde, gün boyu gerçekleştirilen "Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller ve Ayrım Duvarı protestolarında" 300 kişiyi yaraladı.

Haberler 30.07.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail askerlerinin, igal altndaki Dou Kudüs, Bat eria ve Gazze snrnda Mescid-i Aksaya destek ve igale kar gösteri yapan Filistinlilere müdahalesinde bugün 300 kiinin yaraland bildirildi.

Filistin Kzlayndan yaplan yazl açklamada, igal altndaki Dou Kudüs, Bat eria ve Gazze snrndaki Filistinlilere göz yaartc bomba, plastik ve gerçek mermi ile müdahale eden srail askerlerinin 300 Filistinliyi yaralad belirtildi.

Açklamada, birçok Filistinlinin vücutlarnda krklarn meydana geldii, 180 kiinin gazdan etkilendii, 77 kiinin plastik mermi, 9 kiinin ise gerçek mermiyle yaraland kaydedildi.

Gazze snrndaki gösterilerde de 25 kiinin yaraland ifade edilen açklamada, dier yarallarn ise Ayrm Duvarnn dier tarafnda kalan bölgeler, Ramallah, Eriha, Kalkilya, Beytüllahim, El-Halil ve Nablus kentlerinden olduu aktarld.

OLAYLARDA K FLSTNL HAYATINI KAYBETT

srail askerlerinin, bugün igal altndaki Bat eriada yer alan Beytüllahim yaknlarndaki Goi Etziyon Yahudi yerleim birimi önünde bçakl saldr giriiminde bulunduu iddiasyla ate etmesi sonucu 24 yandaki Abdullah Mahmud Takatka hayatn kaybetti.

Gazze snrnda düzenlenen gösterilere srail askerlerinin müdahalesi sonucu, göstericilerden 16 yandaki Abdurrahman Ebu Humeyse yaamn yitirmiti.

SON K HAFTADA NELER YAANDI?

srail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksada silahl saldrda bulunduunu iddia ettii 3 Filistinliyi öldürmütü. Olayda yaralanan 2 srail polisinin ise kaldrldklar hastanede öldüü açklanmt.

Olayn ardndan Mescid-i Aksay ibadete kapatan srail güçleri, Harem-i erifin iki kapsn 16 Temmuz Pazar günü açm, ancak kaplara elektronik metal arama dedektörleri yerletirmiti.

Filistinliler, dedektörlerin yerletirildii günden beri Aksann kaplarnda toplanarak namazlarn burada eda ederken, sk sk srail polisinin sert müdahalelerine maruz kalyordu.

srail Güvenlik Kabinesinin ald karar üzerine Mescid-i Aksann kaplarndaki dedektörler 25 Temmuzda kaldrlmt.

Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çars üzerine dün ikindi namaz için Harem-i erife geldi. srail polisi önce Aksann baz kaplarn açmad. Filistinlilerin youn tepkisi üzerine Mescid-i Aksann tüm kaplar açld ve on binlerce kii Harem-i erife girmeye balad.

srail polisi daha sonra Aksann içinde ve dndaki Filistinlilere ses bombalar ve plastik mermilerle müdahale etmeye balad ve Aslanl (Esbat) Kaps dndaki tüm kaplar kapatt. Polisin müdahalesinde yüzden fazla Filistinli yaraland.

Ana Sayfaya Git