"Kudüs, müzakere konusu değil"

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin işgal altındaki Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etme kararının kesin olduğunu ve müzakere edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Haberler 12.02.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail Hayom gazetesi tarafndan yaynlanan röportajda Trump, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak kabul etmesinin seçim vaadi olduunu ve daha önceki birçok Amerikan bakannn aksine kendisinin bu vaadi gerçekletirdiini ifade etti.

TRUMPUN FADES

Kudüsü srailin bakenti olarak kabul etmesi konusunda pimanlk duymadna iaret eden Trump, Kudüsü müzakere masasndan kaldrarak, srailin bakenti olduunu ve bu konunun artk müzakere edilmesinin mümkün olmadn gösterdim. diye konutu.

ki tarafn da bar salayacak siyasi müzakerelere geri dönmesi gerektii çars yapan Trump, bar anlamasn oluturmak için iki tarafn da tavizlerde bulunmas gerektiini belirtti.

srailin Basra Körfezindeki ülkeler ve özellikle de Suudi Arabistan ile ilikileri hakkndaki soruyu yantlayan Trump, likiler geçmiten çok daha iyi. Bu ülkeler benim Kudüs ile ilgili kararma sayg duyuyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git