Kudüs Valisi ve 17 Filistinli gözaltına alındı

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistin yönetimine bağlı Kudüs Valisi Adnan Gays'ın da aralarında bulunduğu 18 Filistinliyi gözaltına aldı.

Haberler 15.04.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, Dou Kudüste Kudüs Valisi Adnan Gaysn da aralarnda bulunduu 5 Filistinli srail güçleri tarafndan gözaltna alnd.

Gece geç saatlerde evine düzenlenen basknn ardndan gözaltna alnan Gaysn bölgedeki bir gözalt merkezine götürüldüü belirtildi.

Son olarak 27 ubatta gözaltna alnan Kudüs Valisi ayn gün çkarld srail mahkemesince serbest braklmt.

BATI ERADA 13 GÖZALTI

Öte yandan Filistin basnnda yer alan habere göre, Bat eriann çeitli bölgelerine gece düzenlenen basknlarda terör eylemlerine kartklar iddiasyla 13 Filistinli gözaltna alnd.

Bat eriada gözaltna alnan Filistinlilerin sorgulanmak üzere bölgedeki gözalt merkezine sevk edildii belirtildi.

gal altndaki Bat eria ve Dou Kudüste sk sk evlere baskn düzenleyen srail güçleri, çeitli iddialarla Filistinlileri gözaltna alyor. Bat eria ve Dou Kudüste sradan hale gelen gözaltlar sonras aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu Filistinlilerden bazlar günlerce gözalt merkezlerinde tutuluyor.

Filistin resmi kaynaklarna göre, srail hapishanelerinde 500e yakn idari tutuklu, 230u çocuk olmak üzere 5 bin 700 Filistinli bulunuyor.

srail idari tutukluluk adn verdii uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayal olarak 1 ila 6 ay alkoyabiliyor. Tutuklunun, srailin güvenlii için tehlike tekil ettiine karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadnda bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yla kadar uzatabiliyor.

Ana Sayfaya Git