Kürdistan Kürtleri gerildi; 'PKK'yı vururuz'

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani PKK'nın Sincar'ı terk etmemesi halinde güç kullanacaklarını söyledi.

Haberler 25.12.2016 - 13:19 Son Güncelleme : 25.12.2016 - 13:23

DYARBAKIR-Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzani, PKKnn Sincar bölgesinden çkmamas halinde güç kullanacaklarn söyledi. Barzani, PKKnn çkmamas halinde Gerekirse güç kullanmak zorunda kalrz dedi.

PKKnn Sincar bölgesinden çkmas gerektiini vurgulayan Babakan Barzani, PKKnn Sincar (engal)daki varl bölgede istikrarszla sebep oluyor. Sincar yeniden ina edilememesinin sebeplerinden biri de PKKnn oradaki varldr ifadelerini kulland.

ASKER GÜç KULLANIRIZ

Al Monitora konuan Barzani, Sincar halk geleceinden emin deil, bu yüzden kente geri dönmüyor. Sincar halk endieli çünkü geri döndüklerinde neyle karlaacaklarn bilmiyor. Tekrar baka bir çatmayla karlamaktan korkuyorlar. PKKnn unu anlamas laz halkn yarar için bölgeden çkmas gerekiyor diye konutu.

Eer PKK Sincarda kalma srarna devam ederse güç kullanrz imasnda m bulunuyorsunuz? sorusuna Barzani, Evet yantn verdi.

BADAT MAA VERYOR

Bölgede sadece PKK deil, Badat ve baka aktörler de var. Kürdistan Bölgesi ve Türkiyeye kar PKK ve YB koz olarak kullanlyor. En son ABDnin basks üzerine Badat YBye verdii maalar kesmiti. Bu durumu nasl deerlendiriyorsunuz? sorusuna ise Neçirvan Barzani u yant verdi:

Biz Badat ile devaml görüme halindeyiz. Bu güne kadar onlar PKKnn Sincardan çekilmesi için herhangi ciddi bir adm atm deil. Ben ahsen YB maalarnn da kesilip kesildiine dair kesin birey söyleyemem. Kimin elinde koz olursa olsun bu durum ne Ankarann ne Badatn ne de Kürdistan Bölgesinin çkarna deil. dedi.

Ana Sayfaya Git