Kürt Diasporasını ayaklandırıyor!

IKBY Başkanı Barzani, ABD ve Avrupa'da yaşayan Kürtlere, "Irak merkezi hükümetinin yaptırımlarının kaldırılması için yasal ve barışçıl gösteriler düzenlemeleri" çağrısında bulundu.

Haberler 22.10.2017 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakan Mesut Barzani, ABD ve Avrupada ikamet eden Kürtlerden bölge üzerindeki yaptrmlarn kaldrlmas için yasal ve barçl gösteriler düzenlemelerini istedi.

Barzaninin ofisinden yaplan yazl açklamada, ABD ve Avrupada yaayan Kürtlere, halkmza destek için yasal ve barçl gösteriler düzenlemeleri, sivil etkinlikler gerçekletirmeleri çarsnda bulunuyorum. Üzerimizdeki ablukann kaldrlmas için bulunduunuz ülkelerin vatandalarndan yardm isteyin. denildi.

GÖSTERLER YAPILMASINI STED

Bu süreçte Kürt diasporasna önemli bir sorumluluk dütüü belirtilen açklamada, IKBYnin mazlum sesini ve halkmzn barçl mesajn tüm dünyaya duyurmanz istiyorum. ifadesi kullanld.

Açklamada ayrca unlar kaydedildi:

Halkmz u an abluka, tehdit ve toplu cezalandrmaya maruz kalm durumda. Irak merkezi hükümeti, sadece ne düündüünü ifade edip, herhangi bir suç ilemeyen bir halk yasa ad altnda cezalandrmak istiyor. Halkmza kar uygulanmas arzu edilen cezalar elbette, tüm yasalarn ve Irak anayasasnn snrlarn amtr. Ayn zamanda kendi iradelerini, savaarak ve silah kullanarak halkmza dayatmak istiyorlar. Bu da yaklak 150 bin kiinin evini terk etmesine yol açt.

Ana Sayfaya Git