Kürt Güçleri Şengal’i tamamen ele geçirdi!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (KBY) bağlı Peşmerge güçleri, dün sabah başlattıkları geniş çaplı saldırı sonrasında Şengal'e (Sincar) girdi.

Haberler 13.11.2015 - 11:58 Son Güncelleme : 13.11.2015 - 11:58

KBY Güvenlik Konseyinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kürt Peşmerge güçlerinin Irakın kuzeyinde bulunan Şengali, Irak Şam İslam Devletinden (IŞİD) temizlemek için kente tüm yönlerden girdiği duyuruldu.

KBY: PEŞMERGE ŞENGALE Üç KOLDAN İLERLİYOR

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Güvenlik Konseyi dün sabah erken saatlerde, Şengale Özgürlük Operasyonu adını verdikleri saldırıya 7,500 Peşmergenin katıldığını açıkladı. KBY Güvenlik Konseyinin açıklamasında, Operasyon süresince Koalisyon uçaklarının da kendilerine destek vereceği belirtildi.

Açıklamaya göre, Operasyona katılan 7,500 Peşmergeden oluşan güçler, Şengal Dağı ve eteklerindeki Şengal kentine üç koldan ilerliyor. IŞİD için önemli bir lojistik merkezi olan Şengalin alınmasından sonra bir güvenlik bölgesi oluşturulacağı belirtilen açıklamada, topçu ateşinin kent ve çevresindeki yerleşim yerlerinin gözetilerek sürdürüldüğü de vurgulandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır