"Kürtler bizim kardeşimizdir"

Barış Pınarı Harekatı'na destek veren Suriye Milli Ordusu (SMO) komutanları, kurtarılan köylerde bölge halkıyla bir araya gelerek barış ve kardeşlik mesajı verdi.

Haberler 17.10.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla Suriyenin kuzeyinde YPG/PKK ve DEA terör örgütlerine kar balatlan Bar Pnar Harekat 8. gününe girdi.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve SMO, kurtarlan köylerde tahkimat çalmalarn sürdürüyor.

SMO askerlerinin bölge halkyla bir araya geldikleri anlar AA kameralarna yansd.

Görüntülerde, bir SMO komutan, Biz buraya sizleri özgürletirmek için geldik. Arap, Kürt, Hristiyan hepsi bizim için eittir. Bizde ayrmclk olmaz. dedi.

Komutan, bölge halkna korkmamalar konusunda teminat vererek, Sizden tek ricam var. Maynlar, tuzaklar görürseniz, çocuklar ölmesin diye bize yerlerini gösterin. diye konutu.

Evlerine dönmek isteyenlere kötü muamele yaplmayacan vurgulayan komutan, PKKy yok etmek için buradayz. Kürtler bizim kardelerimizdir. ifadelerini kulland.

Bu sözler üzerine köy sakinleri de rahatladklarn ifade etti.

- Allah sizden raz olsun

Baka bir görüntüde de bir köylünün SMO askerlerine teekkür ederek, 2 yldr evim (YPG/PKK) onlarn elindeydi. Bugün siz bana evimi geri verdiniz. Allah sizden raz olsun. nallah onlara kar muzaffer olursunuz. diye konutu.

9 Ekimde balatlan harekatta imdiye kadar iki ilçe merkezi, bir belde (Tel Abyadn Suluk beldesi) ve onlarca köy, terör örgütü YPG/PKKdan kurtarld.

Ana Sayfaya Git