Kürtler Sandık Başında

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) milletvekili seçimleri için liderler oylarını farklı bölgelerde kullandı.

Haberler 01.10.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde (IKBY) milletvekili seçimleri için liderler oylarn farkl bölgelerde kulland.

IKBY Babakan Neçirvan Barzani, Erbil merkezde, eski Bakan ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Bakan Mesut Barzani, Erbilin Salahaddin kasabasnda, Babakan Yardmcs ve Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB) Politbüro Üyesi Kubad Talabani de Süleymaniyede oy verdi.

Seçimlerin sakin bir ortamda geçmesini isteyen Mesut Barzani, Bugün halk karar verecek. Bugün halk, taraflarn arln belirleyecek. Ancak bu birliktelie ihtiyacmzn olmad anlamna gelmez. Biz kardeiz ve sonuçlarn halkmzn yararna olacak. ifadelerini kulland.

IKBY Babakan Yardmcs ve Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB) Politbüro Üyesi Talabani, vatandalara sandk bana gitmesi çars yaparak, bu seçimde siyasi dengelerin deieceini ifade etti.

Farkllklarla nasl yaanacann örenilmesi gerektiini vurgulayan Talabani, Eer bir konuyla ilgili sorun varsa hemen çekime meydana gelmesin. Umarm tüm partilerin güç yerine siyasi program olur. diye konutu.

- Muhalefet partisi Gorandan seçimlere katln çars

Goran (Deiim) Hareketi lideri Ömer Seyyid Ali, Süleymaniyedeki bir okulda oyunu kullandktan sonra gazetecilere yapt açklamada, kadn ve erkek oy kullanmas gereken tüm vatandalara demokratik bir ekilde sandklara gitmesi, demokratik sürece yüksek katlm göstermesi çars yapt.

Ali, halkn kullanaca oylar sayesinde bölgedeki siyasi haritada deiikliin meydana gelebileceini dile getirerek, IKBY Bamsz Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonundan da olas sahtekarlklara ilikin üzerine düen görevi yerine getirmesini talep etti.

- Cumhurbakanlnn Kürtlere bir faydas olmad

Oyunu Süleymaniyede kullanan siyasi liderler arasnda Yeni Nesil Hareketi lideri asivar Abdulvahid de vard. Oyunu kullandktan sonra gazetecilere gündeme ilikin açklamalarda bulunan Abdulvahid, Kürt siyasi partiler arasnda büyük bir tartmaya sebebiyet veren cumhurbakanl çkmaz için açklamalarda bulundu.

Irakta Kürtlerin, 2006 ylndan bu yana cumhurbakanln aldn belirten Abdulvahid, bu makamn Kürtlere herhangi bir fayda salamadn, Kürt partilerin cumhurbakan adaylarn tartmak yerine Kerkük gibi tartmal bölgelerin kaderini tayin edecek 140nc madde için mücadele etmelerinin daha faydal olaca görüünü savundu.

Kürdistan slami Birlik Partisi (Yekgirtu) lideri Salahaddin Bahaddin de dier birçok siyasi parti lideri gibi oyunu Süleymaniyedeki Sabla lköretim Okulunda kulland.

Ana Sayfaya Git