Kürtler Tek Ses Olmalı!

Kürdistan İslami Birlik Partisi Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, Kürtlerin Bağdat'ta tek ses olması gerektiğini çünkü Irak'ın esas unsurları arasında yer aldığını söyledi

Haberler 13.05.2018 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Iraktaki Kürdistan slami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, Kürt siyasi partiler arasnda ciddi çekimelerin yaandn ancak seçimlerden sonra Badatta tek ses olmalar gerektiini belirtti.

Bahaddin, Erbil kentinde milletvekili seçimlerinde oy vermek için geldii sandk banda gazetecilere yapt açklamada, seçimlerin ulusal bir önem tadn belirterek hem dini hem de vatandalk görevi olduunu ifade etti.

Seçimler srasnda Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki siyasi partiler arasnda ciddi çekimelerin yaandn hatrlatan Bahaddin, Kürtlerin, Badatta tek ses olmas gerekiyor çünkü Irakn esas unsurlar arasnda yer alyor. dedi.

Kürtler olmadan birleik bir Iraktan bahsetmek mümkün deildir. diyen Bahaddin, Eer dikkatli ve hakim bir ekilde hareket edersek, Irakta önemli olan dengeler ve ittifaklarda önemli bir rol oynayabiliriz. Iraktaki sorunlarn çözümü olmalyz. ifadelerini kulland.

37 milyon nüfuslu Irakta, yaklak 24 milyon kaytl seçmen, bugün sabahn erken saatlerinde DEA sonras ilk genel seçimler için sandk bana gitmeye balad.

Ana Sayfaya Git