Lavrov: ABD'nin güvenlik konularıyla ilgili Moskova'ya verdiği yanıt olumlu değil

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin güvenlik konularıyla ilgili kendilerine verdiği yanıtın olumlu olmadığını belirterek, "Belgede, ikincil plandaki konularla ilgili ciddi istişarelerin başlayacağına dair umut verici yanıtlar var." dedi.

Haberler 28.01.2022 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Moskova

Lavrov, Rusyann güvenlik tekliflerine ilikin ABDnin yazl yantna yönelik açklamalarda bulundu.

Bu yantn içerii konusunda Lavrov, Belgede, ikincil plandaki konularla ilgili ciddi istiarelerin balayacana dair umut verici yantlar var. Belgedeki en önemli konuda ise olumlu tepki yok. diye konutu.

NATOnun douya doru ilerlememesinin Rusya için önem tekil ettiine dikkati çeken Lavrov, unlar kaydetti:

Tekliflerimizde, birbiriyle ilikili iki önemli yaklam var. Birincisi, her devletin askeri ittifaklar özgürce seçme hakk olduu tannyor. kincisi ise her devletin, kendi güvenliini bakalarnn güvenlii pahasna güçlendirmeme yükümlülüüdür. Bu ilke bilinçli olarak konuulmuyor.

Batnn bu konuda kurnazca davrandn belirten Lavrov, ABDden gelen yant analiz ettiklerini dile getirdi.

Lavrov, bu yantn kamuoyuyla paylalp paylalmayaca konusunda ise Cevabn içeriini kamuoyunun yaknda öreneceini düünüyorum. Amerikan meslektalarmz, bu cevap içerii konusunda tüm müttefikleri ve Ukrayna taraf ile mutabk kalndn bize söyledi. Cevaplarn yaknda szaca konusunda üphe yok. ifadelerini kulland.

NATOdan da güvenlik tekliflerine yant aldk

NATOdan da güvenlik tekliflerine yant aldklarn teyit eden Lavrov, Her iki belgeyi de bir bütün olarak görüyoruz. Bu yantlar, kurumlar arasnda istiare edilmesinin ardndan Rusya Devlet Bakan Vladimir Putine rapor olarak sunacaz. lerideki admlarmza Putin karar verecek. dedi.

Ana Sayfaya Git