Lavrov, Karabağ'da "normalleşme" için Azerbaycan ile çalıştıklarını söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "(Karabağ'da) normal yaşamın yeniden başlamasına yönelik koşullar yaratmak için Azerbaycanlı meslektaşlarımız ve komşularımızla birlikte çalışıyoruz. Umarım Erivan da bu konuyla ilgilenir ve bunun için çaba gösterir." dedi.

Haberler 02.10.2023 - 23:11 Son Güncelleme : 03.10.2023 - 00:42

Lavrov, Soçide düzenlenen Uluslararası Tartışma Kulübü Valdayın yıllık toplantısı çerçevesinde gazetecilerin Azerbaycanın Karabağ bölgesindeki durumla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Karabağda çalışmaların sürdüğünü dile getiren Lavrov, Karabağdaki durumu istikrara kavuşturma, orada güveni güçlendirme, Azerbaycanlıların ve Ermenilerin ortak yaşamına devam etmesi için, normal yaşamın yeniden başlamasına yönelik koşullar yaratmak için Azerbaycanlı meslektaşlarımız ve komşularımızla birlikte çalışıyoruz. Umarım Erivan da bu konuyla ilgilenir ve bunun için çaba gösterir. ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin 2020de savaşı sona erdirecek anlaşma ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyanın Karabağı Azerbaycana vermeye zorladığına yönelik iddiaları yalanlayan Lavrov, Paşinyanın kendisinin Avrupada Karabağı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya yönelik belgeyi imzaladığını anımsattı.

Ana Sayfaya Git