Lavrov: Moskova, ABD’nin Suriye ordusuyla koordine olmasını istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çarşamba günü katıldığı uluslararası gizli servisler ve güvenlik güçleri toplantısında Rusya’nın, ABD ve IŞİD’e karşı koalisyonun aldıkları aksiyonları Suriye Hükümeti ve Rus hava grubu ile koordine bir şekilde gerçekleştirmelerinden memnun olacağını söyledi.

Haberler 06.10.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Dileri Bakanlnn web sitesinde yaynlanan metne göre Lavrov, Amerika Birleik Devletleri ve koalisyonun operasyonlarn Suriye ordusu ve Rus havaclk grubu ile koordine etmesini istiyoruz derken koalisyonun sadece slam Devleti ile deil ayn zamanda Obama yönetiminin altna dokunamayan el-Nusra cephesine kar da ibirlii yoluna gitmesi gerektiini söyledi.

SURYE ORDUSUYLA

Lavrov, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putinin Birlemi Milletler ile merkezi bir koordinasyon rolü oynayan geni bir anti-terör cephesi yaratma giriiminin hl geçerli olduunu belirti ve ID tarafndan ele geçirilen topraklara ekonomik ambargo uygulanmasn teklif etti.

Moskovann atlacak yeni admlar gerekli gördüünü söyleyen Lavrov, istihbarat servisler gelen bilgiler nda terörü destekleyen her türlü finansal kayna kapatmay hedeflendiini söyledi.

Ana Sayfaya Git