Lavrov'la Afrin Cevabı Geldi!

"Suriye'de şu anda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil"

Haberler 11.04.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrovun Afrinin Suriye rejimine verilmesini beklediklerine ilikin açklamas hakknda, Bu yaklam çok yanl. Biz Afrini kime geri vereceimizi çok iyi biliyoruz. dedi.

Erdoan, TBMMde partisinin Grup Toplants sonrasnda gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

Bir gazetecinin, Grup Toplantsndaki konumas srasnda Milli Eitim Bakan smet Ylmaz yanna çarmasyla ilgili sorusuna, Özel. Özele girmeyin, genelde kaln. yantn verdi.

Erdoan, Bugün, görümelerimiz devam edecek dediniz. Putin ile de görütünüz, Trump ile görüecek misiniz? sorusu üzerine, Ararsa görümemek için hiçbir sebep yok. Gelimelere göre gerekirse ben de ararm. ifadesini kulland.

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrovun Afrin konusundaki, Suriye rejimine verilmesini bekliyoruz. açklamalarna ilikin Cumhurbakan Erdoan, öyle dedi:

Bu çok yanl bir yaklam. Biz Afrini kime geri vereceimizi çok iyi biliyoruz. Öncelikle Suriyede u anda baka ülkelerin el altnda, kontrol altnda tuttuu yerlerin Suriyeye teslimi konuulsun. Oralar rejim verdi ifadesi bizi ikna etmez. Biz, yeri geldii zaman Afrini, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zaman bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayn Lavrov deil.

- Biz de izliyoruz

Dou Gutada yaananlar üzerine ABD Bakan Donald Trumpn, Ben de bir karar alacam. sözlerinin hatrlatlmas üzerine Erdoan, Biz de izliyoruz u anda, bakalm. ifadesini kulland.

Cumhurbakan Erdoan, Dou Gutada yaananlara ilikin ABD Bakan Trump ve Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile telefon görümesinin olup olmayaca sorusuna, Biz sürekli zaten Sayn Putin ile bu tür görümelerimizi yapyoruz. Sayn Trump ile ayn ekilde yapyoruz. Yine yaparz. yantn verdi.

Ana Sayfaya Git