Liberman'dan Netanyahu'ya tepki: "Dalavere ve hileyi bırak"

Eski İsrail Savunma Bakanı ve koalisyon görüşmelerinde kilit role sahip olması beklenen İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun meclise giren 3 sağ partiyle koalisyon görüşmelerine tek blok halinde katılmayı öngören mutabakatı imzalamasına tepki gösterdi.

Haberler 20.09.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Liberman, facebook hesabndan paylat mesajnda, Netanyahuya, Benny Ganztn partisi Mavi-Beyaz ttifak ve kendi partisinin içinde yer alaca üçlü koalisyon önerisinde bulundu.

Netanyahunun meclise girmesine kesin gözüyle baklan sa partilerden, as, Birleik Tevrat ve Yamina (Sa) ttifak liderliyle koalisyon görümelerine tek blok halinde katlmay öngören mutabakat imzalamasn eletiren Liberman, bu admn sraili yeni bir erken seçime sürükleyebileceini söyledi.

Liberman, elindeki gücü brakmak istememekle suçlad Netanyahuya seslenerek, Siyasi manevralar, dalavere ve hileyi brak. Gel otur. Sen, (Netanyahu) Benny Gantz (Mavi-Beyaz lideri) ve ben srail devletinin gelecei için geni katlml liberal birlik hükümetini kuralm. ifadelerini kulland.

Dalavere ve hileyi brak

Babakan Netanyahu, yüzde 97si saylan oylara göre meclise giren as, Birleik Tevrat ve Yamina (Sa) ttifak liderleriyle koalisyon görümelerine tek blok halinde katlmay öngören mutabakat imzalamt.

Bu mutabakatn ardndan Netanyahu, liderliin kendisinde olduu, 3 sa partinin de içerisinde yer alaca geni katlml koalisyon hükümetine katlma önerisini Gantza iletmiti.

Gantz ise kendi liderliinde geni kapsaml liberal birlik hükümetine hazr olduunu açklayarak Netanyahunun liderliine ve sa partilerle koalisyon ihtimaline kaplar kapatmt.

Ana Sayfaya Git