Libya ordusu Trablus'un güneyinde ilerliyor

Libya ordusu, başkent Trablus'un güneyinde, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki bölgelerde ilerliyor.

Haberler 27.05.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Askeri kaynaklardan alnan bilgiye göre Libya ordusu, Trablusun 25 kilometre güneyindeki eski Trablus havaalan, Remle mevkisi ve Nakliyye askeri kampnn bulunduu bölgelere doru ilerliyor.

Üç ASKER ARAç MHA EDLD

Ordu birliklerinin Trablusun güneyindeki Kazirma mevkisinde düzenledii operasyonda Hafter güçlerine ait 3 askeri araç imha edildi.

Libya ordusunun yürüttüü Öfke Volkan Operasyonu Basn Ofisinden yaplan yazl açklamada, Kazirma mevkisinde Hafter milislerine ait 3 askeri aracn havan topu atlaryla kullanlamaz hale getirildii belirtildi.

Açklamada ayrca Kazirma, El-Halle ve Ayn Zarada Hafter milislerinin youn olduu noktalarn hedef alnd ifade edildi.

LBYA HÜKÜMET GÜçLER, BELDELER MLSLERDEN ARINDIRMAYI SÜRDÜRÜYOR

Libya ordusu, Haftere bal milislerin karsnda son dönemde pek çok askeri baarya imza att.

Hafter milislerini 18 Maysta ülkenin batsndaki stratejik Vatiyye Üssünden çkaran Libya hükümetine bal güçler, bat bölgelerindeki farkl beldeleri de milislerden arndrmaya devam ediyor. Hafter milislerinin bakente saldrlarnda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandklar Terhune kentini kuatan ordu birlikleri, bu hamlesiyle bakentin güneyindeki milis güçlerini Terhune kentini savunmaya çekilmeye zorlad.

Ordu birlikleri, dün bakentin güneyinde aralarnda Hamza, Yermuk, Es-Savarih askeri kamplarnn da yer ald geni bir bölgeyi milislerden arndrd.

Bakentin güneyindeki baz noktalardan geri çekilen Hafter milislerinin, yerleim bölgelerindeki konut ve yollara çok sayda patlayc tuzaklad ortaya çkmt.

Haftere bal milisler, 4 Nisan 2019da bakenti ele geçirmek için saldr balatm ve ülkeyi iddet sarmalna sürüklemiti. Bu süre zarfnda pek çok yerleim alan hedef alnm ve çok sayda sivil yaamn yitirmiti.

Ana Sayfaya Git