Libya ordusundan Hafter milisleri ve paralı askerlerin mevzilerine topçu atışı

Libya ordusuna bağlı topçu birlikleri, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgal altında tuttuğu Vatiyye Askeri Hava Üssü'ndeki mevzileri ve başkentin güneyinde Hafter saflarındaki Wagner grubuna mensup paralı askerlerin mevzilerini vurdu.

Haberler 13.05.2020 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Libya ordusunun yürüttüü Öfke Volkan Operasyonu basn biriminden yaplan yazl açklamaya göre, topçu birlikleri, bakentin 140 kilometre güneybatsnda Hafter milislerinin igali altnda bulunan Vatiyye Askeri Hava Üssündeki mevzileri hedef ald.

Topçu birliklerinin bakentin güneyinde Halle cephesindeki Rus güvenlik irketi Wagnere bal Hafter saflarndaki paral askerlerin harekat merkezini de vurduu bildirildi.

Paral askerlerin bu noktay gözlem, istihbarat ve harekat organizasyonu için kulland bilgisi paylald.

HAFTER MLSLER

Libya ordusu, 25 Martta Bar Frtnas operasyonunu balatm, 13 Nisanda da Trablusun batsndaki 7 belde ve bir ehri Hafter milislerinden geri alarak bakentten Tunus snrna kadar uzanan sahil eridinde 3 bin kilometrekarelik alan milislerden temizlemiti.

çölün ortasnda geni ve korunakl bir askeri alan olan Vatiyye, 7 ila 10 bin askerlik kapasitesiyle stratejik açdan büyük önem tayor.

Libya ordusu, üssü milislerden geri almak için düzenlenen operasyonlarla paral asker ile milislerin barna ve sivillere yönelik hava saldrlarnn merkezi durumundaki Vatiyye Askeri Hava Üssünün etkisiz hale getirilmesinin amaçlandn bildirmiti.

Kremlin Saraynn yemek iini yönettii için ef lakabyla anlan Yevgeny Prigozhine ait güvenlik irketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paral askerleri ve siyasi faaliyetleriyle tannyor.

Rusyann Krm yasa d ilhak ve Ukraynann dousundaki ayrlkç gruplara Moskovann destei srasnda ismi skça duyulan Wagner, BM raporlarna göre yaklak 1800 paral askeriyle Trablusun scak cephe hatlarnda Hafter saflarnda yer alyor.

Ana Sayfaya Git