Libya'da kaçırılan Filipinliler için savaş gemisi tehdidi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 6 Temmuz'da, Libya'nın güneybatısındaki Hasavine bölgesinde silahlı bir grup tarafından kaçırılan 3 Filipinli ve 1 Güney Koreli için bölgeye savaş gemisi gönderebileceğini belirtti.

Haberler 04.08.2018 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filipinler basnnda yer alan haberlere göre, Duterte, geçen ay kaçrlan Filipinler vatanda 3 kii ile Güney Kore vatanda 1 kiinin hayatn güvence altna almak için Libya sularna frkateyn gönderebileceini söyledi.

Duterte, Eer o üç Filipinliyi incitirlerse, oraya bir frkateyn göndereceim. aka yapmyorum. dedi ve bu meseleyi, askeri yetkililer ile gelecek hafta düzenlenecek toplantda gündeme getireceini ifade etti.

Devlet Bakanl Sözcüsü Harry Roque da 3 Filipinlinin serbest braklmasn salamak adna çabalarn sürdüünü belirtti.

Dutertenin açklamas, Güney Korenin, yaklak 1 ay önce Libyada, 3 Filipinli ile beraber rehin alnan vatandann serbest braklmasn salamak için Aden Körfezinde korsanlkla mücadele operasyonlarna katlan gemisini bölgeye yönlendirmesinin ardndan geldi.

Libya Endüstriyel Nehir daresi Birimi yetkililerinden alnan bilgiye göre, silahl bir grup 4 araçla ülkenin güney batsnda Nehir daresi Birimine bal olan ve bakent Trablusa su tahliyesinin yapld Hasavine bölgesine gelerek, bölgede çalan Filipinler vatanda 3 mühendis ile Güney Koreli 1 teknisyeni kaçrmt.

Silahl grubun, 5 Libyaly da bir süre alkoyduktan sonra serbest brakt ifade edilmiti.

4 kiiyi kaçranlarn kimlikleri henüz dorulanamazken, bu kiilerin serbest braklmas için fidye istenip istenmedii bilinmiyor.

Libyal bir medya irketinin Facebook hesabndan daha önce paylalan bir videoda, rehine gibi görünen kiilerden biri Koreli olduunu söyleyerek yardm istemiti.

Ana Sayfaya Git