Libya'nın Sebha kentinde ordu güçleri ile Hafter milisleri çatıştı

Libya ordusu ile ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı milislerin lideri Halife Hafter’e bağlı güçler arasında Sebha kentinde çatışma çıktı.

Haberler 15.12.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trablus

Libya ordusu ile ülkenin dousundaki gayrimeru silahl milislerin lideri Halife Haftere bal güçler arasnda Sebha kentinde çkan çatmada 1 kiinin öldüü, 2 kiinin yaraland bildirildi.

Bakent Trablusun yaklak 750 kilometre güneyinde yer alan Sebhadaki ulusal güvenlik kaynandan alnan bilgiye göre, Haftere bal Tark bin Ziyad milisleri ile Libya Ordusuna bal 116. Tugay arasnda kent merkezinde çkan silahl çatmalar saatlerce sürdü.

Sebha Salk Merkezinden yaplan yazl açklamada, kentte yaanan çatmalardan 1 ölü ile 2 yaralnn merkeze ulat belirtildi.

Ordu güçlerinin çekilmesiyle çatmalarn dindiini ve kentte u an sessizliin hakim olduunu ifade eden kaynak, çatmalarn neden çkt konusunda bilgi bulunmadn sözlerine ekledi.

Fizan vilayetinin merkezi olan Sebha kentindeki Ulusal Güvenlik Müdürlüünden yaplan açklamada ise Hafter milislerinin, müdürlüe ait mallara el koyduu ve ehre gelmekte olan 11 arac ele geçirdii ifade edildi.

Hafter milislerinin saldrgan tutumunun iddetle knand açklamada, bu tür suç tekil eden eylemlerin Fizan vilayetinde istikrarn bozulmasna ve kaosun hakim olmasna yol açaca kaydedildi.

Libyann güneyindeki Fizan vilayetinin tamam Haftere bal milislerin kontrolünde bulunuyor. Öncesinde Haftere bal olan kentteki 116. Tugay, haziran aynda Bakanlk Konseyine tabi Libya Ordusuna balln ilan etmiti.

Yaklak 130 bin nüfusa sahip Sebha, Fizan bölgesindeki en büyük kent konumunda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git