Libya'nın Terhune kentinde yeni bir toplu mezara ulaşıldı

Libya ordusunun, haziran ayında ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtardığı Terhune kentinde bir toplu mezara daha ulaşıldığı açıklandı.

Haberler 19.11.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Libya hükümetine bal Kayplar Arama ve Tespit Kurumu Medya Sorumlusu Abdulaziz Caferi, yetkililerin Terhunede yeni bir toplu mezar bulduunu belirtti.

Caferi, ekiplerin halihazrda mezardan cesetleri çkarmaya çaltn ve toplu mezardaki ceset saysnn henüz belirlenmediini aktard.

Terhunede hükümet güçlerinin kontrol salad 5 Hazirandan bu yana toplu mezarlar bulunduunu kaydeden Caferi, toplamda 27 toplu mezara ulaldn duyurdu.

TOPLU MEZAR

Libya ordusu 25 Martta balatt Bar Frtnas operasyonu kapsamnda 3 Haziranda bakent Trablusun bütün idari snrlarnda, 5 Haziranda da Terhune kentinde kontrolü salamt.

Hafter milislerinin Trablusa yönelik 14 ay süren saldrlarnda harekat ve ikmal merkezi olarak kulland Terhunenin kurtarlmasnn ardndan Libya makamlar, ehirde ve çevresinde imdiye kadar ulatklar toplu mezarlarda 90 ceset ve ceset kalnts çkarldn açklamt.

Uluslararas Ceza Mahkemesinden (UCM) 22 Haziranda yaplan açklamada da toplu mezarlara ilikin UCM Basavclna güvenilir bilgiler ulat kaydedilmiti.

Hafter yanls Kaniyat milisleri, Terhuneyi kontrol ettii dönemde, ehirdeki muhalif sivilleri ve rakip gördüü airetleri yargsz infaz etmekle suçlanyor.

Ana Sayfaya Git