Lübnan'ın İsrail sınırını koruyan BM barış gücüne saldırı

Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırının güvenliğini sağlayan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) dün kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce saldırı düzenlendiği belirtildi.

Haberler 06.01.2022 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyrut

Birlemi Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) Sözcü Yardmcs Candice Ardell, konuya dair yazl açklama yapt.

Ardell, Lübnann güneyindeki güvenlik, bar ve istikrar korumak için görevlendirilen UNIFILe yönelik gece saatlerinde kimlii henüz belirlenemeyen kiilerce saldr düzenlendiini ve BM gücüne ait araçlardaki baz parçalarn çalndn belirtti.

Saldrya maruz kalan UNIFILn özel arazi içerisindeki baz yerleim birimlerini görüntüledii yönündeki iddialarn aslsz olduunu kaydeden Ardell, bar gücünün fotoraf çekmediini aksine rutin snr devriyesinde olduunu savundu.

Sabotaj olaynn soruturulmas için hükümete çarda bulunan Ardell, bar gücüne yönelik saldry ve oradaki halk kendi çkarlar için kkrtanlar knadklarn vurgulad.

Hizbullaha yakn El-Ahbariyye gazetesi, güvenlik güçlerinden bir kaynaa dayandrd haberinde, olayn bar gücünden bir ekibin özel mülk olan yerleim merkezini görüntülemek istemesi ve baz ailelerin buna kar çkmas üzerine yaandn iddia etti.

Lübnan-srail snr arasnda görev yapan UNIFIL bar gücüne yönelik son olarak 22 Aralk 2021de, Hizbullahn kontrolündeki akra nahiyesinde saldr gerçekletirilmiti.

Söz konusu saldrnn BM Genel Sekreteri Antonio Guterresin 21 Aralkta yapt Lübnan ziyaretinden sonra gelmesi dikkati çekmiti.

Ana Sayfaya Git