Lukaşenko, Rusya'ya doğrudan saldırı olursa savaşa katılacaklarını açıkladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'nın doğrudan saldırıya uğraması halinde, Belarus'un da Rusya'nın yanında savaşa katılacağını söyledi.

Haberler 29.01.2022 - 02:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Minsk

Lukaenko, Belarus Parlamentosunda yapt konumada, bölgede Rusya ile ABD ve NATO arasnda artan askeri gerginlie dair deerlendirmelerde bulundu.

Belarusun güneyinde, Ukrayna snrnda gerginliin artn belirten Lukaenko, Ukrayna perde arkas pazarla konu oluyor, Ukraynallar çatmann alevlerine itiliyor, kastl olarak saldrganla hazrlanyorlar. Belaruslular da dahil olmak üzere karde halklara kar dümanca bir tavr oluturuyorlar. eklinde konutu.

Bölgede askeri bir çatma ihtimalinin yalnzca iki durumda gerçekleeceine iaret eden Lukaenko, Sava olacak m olmayacak m? Evet, olacak ancak sadece iki durumda: Belarusa dorudan saldr yaplrsa, Belarusa kar scak bir sava balatlrsa. kinci durum, müttefikimiz Rusya dorudan saldrya urarsa. Belarus da buna katlr ve bunun temeli bizim müttefiklik anlamalarmzdr. dedi.

Ülkesine bir saldr gerçekletirilmesi halinde yüz binlerce Rus askerinin Belarusa geleceini ifade eden Lukaenko, Bat, Belarusta Rus askerinin olup olmayaca sorusuyla oldukça ilgili. Buna cevap vermek istiyorum. Eer ülkemize yönelik bir saldrganlk olursa, yüz binlerce Rus askeri vatanmz yüz binlerce Belaruslu ile birlikte korumak için burada olur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git