Mısır'da AA bürosuna baskın: 4 gözaltı

Baskında 1'i Türkiye vatandaşı 4 kişi gözaltına alındı. Dışişleri Bakanlığı baskını kınadı.

Haberler 16.01.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrn bakenti Kahirede, Anadolu Ajans Bürosuna dün akam saatlerinde polis baskn düzenlendi. Basknda 1i Türkiye vatanda 4 kii gözaltna alnd. Gazetecilerin bilinmeyen bir yere götürüldüü belirtilirken, Dileri Bakanl baskn knad.

Türkiye saati ile dün 18.00 sularnda ofise giden polis ekipleri, güvenlik kameralarn kapatt ve internet balantsn kesti. Sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalanlarn pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarna el koyarak, daryla irtibat kurmalarn engelledi. AA muhabirinin aktardna göre, arama yapan ekipler, olayn ardndan ofise gelen AA avukatna basknn nedeniyle ilgili bilgi vermeyi reddetti. Daha sonra polisler, avukat ofisin dna çkararak içerideki aramaya devam etti.

GAZETECLER BLNMEYEN BR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Ofisteki AA çalan Msrl bir kadn gazeteciyi, gece yars serbest brakan polis ekipleri,1i Türkiye vatanda 4 kiiyi ise ofiste sabah saatlerine kadar alkoydu.

Söz konusu gazeteciler, günün erken saatlerinde polis tarafndan bilinmeyen bir yere götürüldü.

AA Kahire Ofisi Mali ve dari ler Sorumlusu Hilmi Balcnn yan sra Msr vatanda Hüseyin el Kabbani, Hüseyin el Abbas ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Aratrmalar Vakf (SETA) çalan Abdelselam Muhammed gözaltna alnanlar arasnda bulunuyor.

Türkiyenin Kahire Maslahatgüzar Kemalettin Eruygur, Msr Dileri Bakanl nezdinde gerekli giriimlerde bulunarak, konuyu bandan bu yana yakndan takip ettiini söyledi.

MISIR MAKAMLARINDAN AçIKLAMA GELMED

AA ve Türkiyenin Kahire Büyükelçilii avukatlar, gazetecilerin neden gözaltna alnd ve nereye götürüldüüne dair Msr makamlarndan bilgi talep etti. Ancak herhangi bir yant alamadlar.

AA: DERHAL SERBEST BIRAKILMALILAR

Konuyla ilgili açklamada bulunan AA Genel Müdürü enol Kazanc, Msr emniyet güçlerinin basna yönelik bu tutumunun kabul edilemez olduunu belirterek, Msr makamlar, AA çalanlarn derhal serbest brakmaldr çarsnda bulundu.

Kazanc, habercilikte küresel bir marka olan AAnn konuyu yakndan takip edeceini ve çalanlar serbest braklana kadar meseleyi uluslararas basnn gündeminde tutacan söyledi.

DILERNDEN KINAMA

Dileri Bakanl, AAnn Kahire Bürosuna Msr güvenlik güçlerince baskn düzenlenmesi ve çalanlarndan bazlarnn gözaltna alnmasn knad.

Bakanlktan yaplan açklamada, Msr makamlarndan AAnn gözaltna alnan ve biri vatandamz olan çalanlarnn derhal serbest braklmasn bekliyoruz ifadelerine yer verilerek, Bu pervasz tutumda basn özgürlüünde hassas görünen Batl ülkelerin Msrdaki ihlallere göz yummasnn pay bulunmaktadr denildi.

Ana Sayfaya Git