Mısır'da Sisi karşıtları ve destekçilerinden eş zamanlı gösteriler

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtları ve destekçileri cuma namazı sonrası eş zamanlı gösteriler düzenledi.

Haberler 28.09.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrn Kus ve Kina kentleri, Sisi kart gösterilere sahne oldu. çok sayda kiinin katld gösterilerde Sisi defol, Halk rejimin devrilmesini istiyor eklinde sloganlar atld.

Ahbar el-Yevm gazetesinin internet sitesine göre, Sisi destekçileri ise bakent Kahirenin dousunda topland.

Haberde yüzlerce göstericinin Yaa Sisi, çok yaa Msr sloganlar att belirtilirken, habere dair yaymlanan fotorafta kii saysnn çok daha az olmas ve baka illerden geldiklerine dair emareler dikkati çekti.

- Tahrir Meydanna giden yollar kapatld

Bu arada, Sisi kart muhtemel gösterilere önlem amacyla Kahirenin merkezindeki Tahrir Meydanna giden tüm yollar güvenlik güçlerince kapatld.

Msr makamlarndan gösterilere ilikin henüz resmi açklama yaplmad, ancak yetkililer birkaç gün önce halk sosyal medya üzerinden yaylan haberlere itibar etmemeye çarmt.

Cumhurbakan Sisi ise Facebook hesab üzerinden yaymlanan videoda kendisine kar yaplan gösteriler ve protestolar konusunda endie duyulmamas çars yapmt.

- Ne olmutu?

Msrl eski müteahhit ve oyuncu Muhammed Alinin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yaymlamaya balad videolar, ksa sürede yaylm ve söyledikleri Msr sokaklarnda karlk bulmutu.

Msrn bakenti Kahire, skenderiye, arkiyye, Dumyat ve Suveyte Ehli ve Zemalik futbol takmlar arasnda geçen cuma oynanan süper kupa maçnn ardndan Sisi kart eylemler yaplmt.

Yönetimle uzun süre çaltn ve ülkede son yllarda yaplan yolsuzluklar bildiini anlatan Alinin özellikle Cumhurbakan Sisiyi hedef almas ve suçlamas dikkati çekmiti.

Ana Sayfaya Git