Maraş ihya edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kapalı Maraş'ta incelemelerde bulundu:

Haberler 29.10.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Tarihin en önemli turizm alanlarndan Mara bölgemizi ihya ve ina etmek için bugün bir araya geldik. dedi.

Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetine (KKTC) günübirlik ziyarette bulunan Bakan Kurum, 46 yldr kapal olan ve 8 Ekimde bir ksm halkn kullanmna açlan Kapal Maraa ziyarette bulundu.

Bakan Kuruma ziyareti srasnda, KKTC Turizm ve çevre Bakan Kutlu Evren, Türkiyenin Lefkoa Büyükelçisi Ali Murat Baçeri, Gazimausa Belediye Bakan smail Arter, Konya Büyükehir Belediye Bakan Uur brahim Altay, Toplu Konut daresi Bakanl (TOK) Bakan Ömer Bulut ve beraberindeki heyet elik etti.

Ziyaret srasnda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Kurum, daha sonra açklamalar yapt.

Kurum, Bugün, 46 yldr kapal olan ve artk özgürlüüne kavuan, Kbrs Türk halknn prangalarn sökmü olduu ve artk tüm dünyaya açacamz Kapal Mara bölgesindeyiz. Bu bölgemizin açlmasna katk salayan bata Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve KKTC Cumhurbakan Ersin Tatara ükranlarm arz ediyorum. dedi.

- KKTC ile bir bütünüz

Bakan Kurum, KKTC ile siyasi ve ekonomik anlamda bir hareket ediyoruz, bir bütünüz. Tüm kardelik ruhuyla ana vatan Türkiye her zaman Kbrs Türk halknn yannda olmutur ve olmaya devam edecektir. diyerek, iki ülkenin hem siyasi hem de ekonomik alanda birçok i birliinin olduuna iaret etti.

Kurum, eski Akdeniz bölgesinin en önemli turizm destinasyonlarndan biri olan Mara bölgesi için yaplmas gereken çalmalar, Bakan Evren, Belediye Bakan Arter ve tüm paydalarla incelediklerini ifade etti.

KKTC ile çevre ve ehircilik noktasnda altyap, içme suyu, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri gibi birçok alanda i birlii yaptklarn aktaran Kurum, öyle devam etti:

Tarihin en önemli turizm alanlarndan Mara bölgemizi ihya ve ina etmek için bugün bir araya geldik. Cumhurbakan Tatar, seçildikten hemen sonra ülkemizi ziyaret etti. Cumhurbakanmz, inallah 15 Kasmda iadeiziyarette bulunacaklar. Bu ziyaret çerçevesinde Mara bölgesine de gelmeyi ve burada vatandalarmzla bir arada olmay müjdelediler. Ziyaret öncesinde, Mara bölgesinin ihyasna ilikin yaplacak çalmalar yerinde inceledik. Aslnda Osmanldan vakf mülkiyeti olan, sonrasnda bir ekilde ahs mülkiyetine geçirilmi ve gasbedilmi bu topraklar Kbrs halk ve tüm dünyann kullanmna açmak için mücadele veriyoruz. Kbrs Türk halknn hakl mücadelesinin Türkiye olarak yanndayz.

- Turistlerimizin burada güvenli ekilde gezmelerini temin edeceiz

Kurum, Marata yaplacak çevre düzenlemesi ve altyaplara ilikin çalmalar da Konya Büyükehir Belediyesi ve TOK Bakal bünyesinde hzl ve aslna uygun ekilde yapacaklarn dile getirerek, unlar kaydetti:

Peyzaj düzenlemeleri olacak, aaçlarmz dikmek suretiyle buraya gelen vatandalarmzn salam ve güvenli ekilde gezmelerini temin edeceiz. Yürüyü ve bisiklet yollar yaparak, KKTC halkmzn ve turistlerimizin burada güvenli ekilde gezmelerini temin edeceiz.

Ana Sayfaya Git