Mehmetçik Suriyelilere moral oldu

TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatına Suriyeli kanaat önderleri de destek veriyor

Haberler 27.01.2018 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Türkmenleri Dernei Bakan Ekrem Dede, Zeytin Dal Harekatna ilikin, Bize bu zulümden kurtulmak için yardm eden bir Allah bir de Türkiye var. Mehmetçik bizi kurtarmaya geldi. dedi.

TSK tarafndan Suriyenin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa yönelik balatlan Zeytin Dal Harekatna Suriyeli kanaat önderleri de destek veriyor.

Suriye Türkmenleri Dernei Bakan Dede, AA muhabirine yapt açklamada, Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK), Suriyenin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa yönelik balatlan Zeytin Dal Harekatna tam destek verdiklerini belirtti.

Terör örgütü PYD/PKKnn hakimiyet kurduu bölgedeki halka zulüm yaptn anlatan Dede, Zeytin Dal Harekatn zor durumdaki Suriyelileri kurtarmaya yönelik bir giriim olarak deerlendirdiklerini ifade etti.

Dede, Bu giriim Mehmetçik ile ÖSOnun ortak harekatdr. nallah Suriyede aydnlk günler bizi bekliyor. Biz bu terör örgütünden kurtulacaz. Zeytin Dal Harekat yeterli deildir, Afrin, Münbiç, Ayn-el Arap, Haseke ve Rakka Tel Abyad için de destek istiyoruz. diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÜREKLLN STYORLAR

Türkiyede 40 binden fazla Suriyeli Kürt kökenli vatandan Suruç ilçesindeki kampta kaldn hatrlatan Dede, Türkiyede binlerce snmacnn güven içerisinde yaadn dile getirdi.

Terör örgütü PYD/PKKnn Suriyenin bu hale gelmesinde büyük rolü bulunduunu vurgulayan Dede, PYD/PKK zulmünden kaçarak gelen çok kii var burada. Rakka bölgesinde 12 köyü yerle bir ettiler, 100 binden fazla vatandamz snr d ettiler. Arap ve Türkmeni bölgeden çkarp sürekli terör örgütünü bulundurmak istiyorlar. Rakkann yüzde 80ini yerle bir ettiler. Bize bu zulümden kurtulmak için yardm eden bir Allah bir de Türkiye var. Mehmetçik bizi kurtarmaya geldi. diye konutu.

- ABD SAYESNDE VÜCUT BULUP CESARET ALDI

Suriyelilere Umut Dernei Bakan brahim Seyho da Zeytin Dal Harekatn dikkatle takip ettiklerini ve Suriyeli büyük bir kitle tarafndan da desteklendiini söyledi.

Ülkelerindeki savan uzamasnda terör örgütü PYD/PKKnn önemli rolü olduunu anlatan Seyho, PYD/PKK, ilk bata Esed rejimiyle koordineli bir ekilde Suriyenin demokratik yapsn deitirmeyi hedefledi. Devrimin baarl olduu bölgelerde sürekli kar koymak için ortaya çkt. Teröristlere ABDde destek vermeye balaynca bu örgüt vücut ve cesaret buldu. diye konutu.

Örgütün tamamen ABDnin kontrolünde hareket etmeye çaltn anlatan Seyho, Bu örgüt u an Amerikann kontrolünden ve onlarn istemi olduu Suriye corafyasndaki hayalini gerçekletirmek isteyen bir el görevini üstleniyor. Örgütün elinden ve varlndan birçok erefli Kürt dostumuzun sknt çektii gibi Rakka, Haseke ve Kaml gibi dier yerlerdeki Araplar ve Türkmenler de ayn ekilde çok sknt çekiyor. eklinde konutu.

- TÜRKYE BÜYÜK SABIR GÖSTERD

Terör örgütü PYD/PKKnn hem Suriye hem Türkiye için büyük bir tehdit oluturduuna deinen Seyho, unlar kaydetti:

Türkiye bizim dostumuz, yaklak 3 milyon 500 bin Suriyeliye kucak açt ve onlar misafir etmeye devam ediyor. Onlar en güzel ekilde barndryor. Türkiye ile geçmiten imdiye kadar ortak bir kültürümüz ve bamz bulunmaktadr. Türkiyeyi tehdit eden bir terör örgütünün yan banda olmasn reddediyoruz. Türkiye gerçekten koalisyon güçlerinin vaatlerine büyük bir dikkatle sabr gösterdi. Kesinlikle Frat Kalkan Harekat olan bölgelerde ABDnin daha önce söz verdii ve uygulamak istedii güvenli bölge üzerinde ne kadar söz aldysa hep bo çkt. Bu vaatlerin ve sözlerin bo çkmasnn yan sra dünyann herhangi bir devleti de bir terör örgütünün tehdidi altndaysa buna tabiki sessiz kalmaz.

Suriyeli kanaat önderi Halid Faraci ise Zeytin Dal Harekatnn Türk ve Suriyelilerin güvenlii için büyük önem tadn söyledi.

Harekatn baarl sonuçlanacana inandklarn kaydeden Faraci, Terör örgütü yava yava igal ettii topraklardan çekilmeye balyor. dedi.

Ana Sayfaya Git