Menbiç'le uzlaşı yok!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ile Suriye'de DEAŞ'tan alınan bölgelerin yerel halka bırakılması konusunda hemfikir olduklarını ve Türkiye ile tüm bölgelerde kontrolü ele alan yerel güçler konuları dahil dikkati dağıtıcı unsurlar konusunda birlikte çalışacaklarını söyledi.

Haberler 19.02.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mattis, Avrupa seyahatinden dönü yolunda uçakta gazetecilerin sorularn yantlad.

DEAtan alnan bölgelerin kontrolünün orada yaayan yerel halkna braklmas konusunda Türkiye ile hemfikir olduklarn belirten Mattis, u ifadeleri kulland:

Türkiye ile kurtarlm bölgelerin kontrolünün o bölgelerin yerellerine braklmas gerektii konusunda hemfikiriz ve Türkiye ile kontrolü ele alan yereller ve dier tüm kkrtc, yoldan çeviren ve dikkati datan konular veya her alan konusunda Türkiye ile çalacaz. Tam hemfikir olduumuz alanlar da çok.

Fransa, talya ve spanyann Türkiye ile çaltn hatrlatan Mattis, Türkiyenin ABD ile müttefik olduunu ve Türkiye ile ABD arasnda birçok konunun bulunduunu dile getirdi.

Mattis, ABD Dileri Bakan Rex Tillerson ile Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun iki ülke arasndaki önemli birçok konu hakknda birlikte çalma konusunda mutabk kaldklarn belirtti.

- Menbiç mekanizmas üzerinde çallyor

Türkiye ile ABDnin PYD/PKKnn Menbiçteki varl ve ABDnin örgüte destei konusunda bir mekanizma kurulacana ilikin bir soru üzerine Mattis, Bunlarn tamamn çözdüümüzü söyleyemem. Bu da u demek, bunlar üzerinde çalyoruz. Bu konuda kararlyz. diye konutu.

ABD Savunma Bakan Jim Mattis, bu mekanizmalarn Afrinde nasl ileyecei konusunda da çallmas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git