Merkel, gelecek haftaların İran nükleer anlaşması için belirleyici olduğunu söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek haftaların İran ile nükleer anlaşmanın geleceği için belirleyici olduğunu belirtti.

Haberler 11.10.2021 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkel, veda ziyareti için geldii srailde ilk olarak Babakan Naftali Bennet ile görütü, ardndan srail hükümetinin özel kabine toplantsna katld.

Merkel ve Bennett, daha sonra düzenledikleri ortak basn toplantsnda, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Gelecek haftalarn ran nükleer anlamasnn gelecei açsnda belirleyici olduunu dile getiren Merkel, rana derhal müzakere masasna dönmeleri gerektiine dair açk bir mesaj göndermek istiyoruz. ifadesini kulland.

Merkel, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ve çin Devlet Bakan i Cinpingin de rann müzakere masasna dönmesi konusunda yardm etme sorumluluunun olduunu sözlerine ekledi.

Bennett ise rann nükleer programnn imdiye kadarki en ileri noktasna ulatn ileri sürerek, srailin Tahrann nükleer silah edinmesine izin vermeyecei mesajn yineledi.

rann nükleer silaha sahip olmas halinde bölgenin ve dünyann çehresinin deieceini savunan Bennett, (rann nükleer silaha sahip olmas) Bizim için stratejik deil, varolu problemidir. deerlendirmesinde bulundu.

srail Cumhurbakan Isaac Herzog ve Dileri Bakan Yair Lapid ile görüecek olan Merkel, Bennettin kendi onuruna verecei akam yemeine de katlacak.

Ana Sayfaya Git