Merkel koalisyon için sığınmacı sayısını sınırlamayı kabul etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hristiyan Demokratlar (CDU) olarak koalisyon kurabilmek için kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik’in (CSU) ülkeye giren sığınmacı sayısına sınır getirme talebini kabul etti.

Haberler 10.10.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyada gerçekleen son seçimlerde ar sa partilerin ciddi yükseliinin ardndan daha önce snr kaplarn ardna kadar açan Merkelin CSU lideri Horst Seehofer ile yapt bu anlama sonrasnda ülkeye alnacak snmac saysna yllk 200 bin snr getirilmesi bekleniyor.

SINIRLAMAYI KABUL ETT

On yllardr parlamentoda bir blok halinde olan iki parti 2015 ylnda Merkelin snmac politikalarndan dolay ters dümütü. imdi Merkel muhafazakar blouyla dier iki parti - liberal ve i dünyas yanls Özgür Demokratlar (FDP) ve Yeiller arasnda renkleri Jamaika bayran oluturacak bir koalisyon kurmak istiyor.

Vergiden enerjiye snmac krizinden Avrupaya birçok konuda çok farkl tutumlar olan bu üç politik parti ve tarafn bir koalisyon kurmas aylar sürebilir. Yatrmclar ise Avrupann en büyük ekonomisinde politik anlamda bir duraklamaya girmesi ihtimaliyle endieli.

Ana Sayfaya Git