Mescid-i Aksa’da Arap Birliği Zirvesi'nde "birleşin" çağrısı

Mescid-i Aksa'da bugünkü cuma hutbesinde, Tunus’taki Arap Birliği Zirvesi'nde bir araya gelecek liderlere aralarındaki savaşları sonlandırma ve İslam'a sahip çıkmaları çağrısı yapıldı.

Haberler 30.03.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

gal altndaki Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksada cuma hutbesini, eyh Yusuf Ebu Suneyne okudu.

eyh Ebu Suneyne, Tunustaki zirveye katlacaklara seslenmek istiyorum, Filistin topraklarnda yaanan zulmü durdurmak için bir eyler yapn. Öyle bir ey yapn ki kalplerimiz mutmain olsun. ifadelerini kulland.

Arap ülkelerinde yaanan savalarn Kudüs ve Mescid-i Aksa davasnn arka plana atlmasna neden olduuna dikkati çeken eyh Ebu Suneyne, öyle devam etti:

Ülkelerinizdeki savalar bitirin, yeter artk bu kadar kan ve gözya. Yemen, Libya, Irak ve Suriyedeki sava sonlandrn ve birlein.

eyh Ebu Suneyne, ABD Bakan Donald Trumpn srailn Golan Tepeleri üzerindeki egemenliini tanmasna iaret ederek, Bakn Golan Tepeleri ve Kudüsü aldlar, topraklarmz bir bir elimizden kayp gidiyor. diyerek tepkisini ifade etti.

Tunusta 31 Mart Pazar günü Arap Birlii Liderler Zirvesi gerçekletirilecek.

- Filistinli tutuklular için Mescid-i Aksada gösteri

Öte yandan, Mescid-i Aksada klnan cuma namaznn ardndan Harem-i erifin avlusunda toplanan bir grup Filistinli, srail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanma amacyla eylem yapt.

Tekbir ve sloganlar atan Filistinliler, tutuklu olan yaknlarnn fotoraflarn tayarak onlarn bir an önce serbest braklmalar çars yapt.

Ana Sayfaya Git