Mescid-i Aksa’da gergin gün

Museviliğin üç önemli bayramından biri olan Sukot (Çardaklar) Bayramı’nın ikinci günü fanatik Yahudiler tarafından baskın düzenlenen Mescid-i Aksa’da gergin bir gün yaşanıyor.

Haberler 26.09.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs slami Vakflar daresi Sözcülüünden yaplan yazl açklamada, Sukot (çardaklar) Bayramnn ikinci günü münasebetiyle 420 fanatik Yahudinin srail polisi korumasnda Harem-i erife baskn düzenledii belirtildi.

Açklamada, Tapnak çin Örenciler adl fanatik Yahudi dernei üyesi baz Yahudilerin Mescid-i Aksann avlusunda srailin ulusal mar HaTikvay yüksek sesle okuduklar ifade edilerek, söz konusu davranla Harem-i erif cemaatinin provoke edildii kaydedildi.

Öte yandan, srail polisinin Mescid-i Aksann içinde bulunan Kubbetus Sahra Camisinin üstünde çaltklar srada Harem-i erif mar Komitesinin 3 çalann gözaltna ald ifade edildi.

Fanatik Yahudilerin basknlar srasndan Kudüs ve Filistin Müftüsü eyh Muhammed Hüseyinin de hazr bulunduu ve eylemlerini gözlemledii belirtilen açklamada, Kudüs slami Vakflar daresi Bakan eyh Azzam Hatipin de srail polisine tepki gösterdii kaydedildi.

Açklamada, tüm bu yaananlardan dolay Mescid-i Aksada gergin bir gün yaand belirtildi.

Kudüs slami Vakflar daresi daha önce yapt açklamada, srail polisinin, Mescid-i Aksaya baskn düzenleyen fanatik Yahudilerin Harem-i erifteki eylemlerine ve Talmudik ayinlerine göz yumduu uyarsnda bulunmutu.

Dün balayan ve bir hafta sürecek olan Sukot (çardaklar) Bayram münasebetiyle fanatik Yahudi STKlar, sk sk Tapnak Tepesi olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksaya yönelik baskn çarlar yapyor.

- Yahudilerin basknlar 2003te balad

Yahudilerin Mescid-i Aksaya baskn düzenlemesi, srail polisinin tek tarafl ald kararla 2003te balad.

Ürdün Vakflar ve slami ler Bakanlna bal Kudüs slami Vakflar daresinin tüm basklarna ramen, srail makamlar basknlar sürdürmekte srar ediyor.

Fanatik Yahudiler, srail polisi eliinde, sabah ve öleden sonra olmak üzere günde iki kere Mescid-i Aksann güneybat duvarnda bulunan El-Mearibe Kapsndan Harem-i erifin avlusuna giriyor.

gal altndaki Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Yahudiler, içinde Kble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yan sra müze, medreseler ve büyük avlunun yer ald Mescid-i Aksa Külliyesi altnda, Süleyman Mabedi kalntlarnn bulunduu iddiasyla kaz çalmalar yapyor, Mescid-i Aksada kendilerinin de ibadet etme haklar olduunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git