Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi Milletvekili Haham Yehuda Glick, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 05.04.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Radikal Haham Glick, sosyal medya hesabndan Harem-i erif içinden fotoraf paylaarak, 9 Nisanda yaplacak genel seçimlerde partisinin baarl olmas için dua ettiini belirtti.

Likud Partisinin aday listelerinde son sralarda yer alan ar sac Glickin bu seçimlerde parlamentoya girme ihtimalinin zayf olduu ifade ediliyor.

Sk sk Mescid-i Aksaya baskn yapan srailli milletvekillerinin öncülerinden saylan Haham Glick, en son 27 ubatta Aksaya baskn düzenlemiti.

BASKINLAR GERGNLE YOL AçIYOR

sraillilerin Mescid-i Aksaya yapt basknlarn Filistinliler ile srail güçleri arasnda gerginlie yol açmas sebebiyle Babakan Binyamin Netanyahu, Ekim 2015te srailli milletvekilleri ve bakanlarn Mescid-i Aksaya girmelerini yasaklamt.

Netanyahu, yaklak 3 yllk yasan ardndan geçen yl temmuz aynda srailli milletvekillerinin 3 ayda 1 kez olmak üzere Mescid-i Aksaya girmelerine izin vermiti.

srail polisi ise geçen aylarda srailli milletvekillerinin ayda bir kez Aksaya giriine izin verileceini duyurmutu.

Fanatik Yahudiler, srail polisi eliinde zaman zaman sabah ve öleden sonra Mescid-i Aksann avlusuna giriyor. Bu durum sk sk bölgede gerginliin trmanmasna ve Filistinliler ile srail polisi arasnda arbede yaanmasna neden oluyor.

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Yahudiler, Kble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yan sra müze, medreseler ve büyük avlunun yer ald Mescid-i Aksa Külliyesi altnda sözde Süleyman Mabedi kalntlarnn bulunduu iddiasyla kaz çalmalar yapyor, Mescid-i Aksada kendilerinin de ibadet etme haklar olduunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git