Milli Savunma Bakanı Akar, Nahçıvan'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, kederde ve kıvançta bir ve beraberdir." dedi.

Haberler 12.06.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar, Türkiye ve Azerbaycan Kara Kuvvetleri unsurlarnca müterek düzenlenen fiili atl Sarslmaz Kardelik 2019 Tatbikatnn Seçkin Gözlemci Gününe katld.

Bakan Akar, Nahçvan Özerk Cumhuriyeti Meclis Bakan Vasf Talibov, Azerbaycan Savunma Bakan Orgeneral Zakir Hasanov ve Türkiyenin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ile tatbikatn yapld Karabalar Da Eitim Merkezine geldi. Tatbikat alannda Nahçvan Müstakil Karma Ordu Komutan Korgeneral Kerim Mustafayev ve 3. Ordu Komutan Orgeneral smail Serdar Sava ile dier yetkililer tarafndan karlanan Akar, tatbikata ilikin Tugay Komuta Yerinde brifing ald, tatbikatta kullanlan silah ve araçlarn yer ald sergiyi gezdi.

Bakan Akar daha sonra tatbikatn fiili atl safhasnn gerçekletirildii alana geçti. Tatbikatn atl bölümü helikopterlerle unsurlarn tatbikat alanna indirilmesiyle balad. Kara ate destek vastalaryla hedeflerin tam isabetle vurulduu tatbikatta, SU-25 sava uçaklar ve taarruz helikopterleriyle de hedefler ate altna alnd. Helikopterden paraüt atlay yaplan tatbikatn Seçkin Gözlemci Günü, Türk ve Azerbaycan bayraklarn tayan helikopterle SU-25 sava uçaklarnn geçiiyle sona erdi. Bayraklarn geçiini Bakan Akar ve protokol üyeleri ayakta selamlad.

BAARIYLA CRA EDLD

Tatbikatn ardndan Bakan Akar, Nahçvan Özerk Cumhuriyeti Meclis Bakan Vasf Talibov ve Azerbaycan Savunma Bakan Orgeneral Zakir Hasanov personelle bir araya geldi.

Akar, buradaki konumasnda, her alanda büyük geliim, yenilik ve deiimlere sahne olan bir dönemden geçildiini belirtti. Bu durumun güvenlik alannda küresel ve bölgesel sorunlar da beraberinde getirdiine dikkati çeken Akar, Belirsizlik, risk ve tehditlerin artt bu dönemde, ülkelerimizin ve milletimizin güvenliinin salanmas ancak her an harekata hazr, etkin, caydrc ve saygn bir orduya sahip olunmas ile mümkündür. diye konutu.

Bu niteliklere haiz bir ordu için modern harp silah, araç ve gereçlerinin yan sra iyi eitimli personelin varlnn da gerekli olduunu vurgulayan Akar, tatbikatlar personelin harekat ortam artlarna göre eitilmesinin en etkili yolu olarak nitelendirdi.

Müterek ve birleik tatbikatlarn, ordularn birlikte çalabilirlik ve harbe hazrlk seviyelerinin en önemli göstergesi olduunu ifade eden Akar, Dostluk, i birlii ve koordinasyonu gelitirmek maksadyla birleik ve müterek olarak icra edilen Sarslmaz Kardelik-2019 Tatbikatnn adna yarar ekilde amacna ulatn, büyük bir baaryla icra edildiini izledik. dedi.

Birdir bizim her halmz / Sevincimiz, melalmz / Bayraklarda hilalmz / Azerbaycan-Türkiye dizelerini hatrlatan Bakan Akar, unlar söyledi: Bir anann iki olu olan Türkiye ve Azerbaycan ulu bir çnarn dallar gibi ayn kökten, ayn gövdeden beslenmektedir. Bunu hiçbir zaman unutmayacaz ve bu deerli aaca daima sahip çkacaz. Atatürkün dedii gibi Azerbaycann derdi bizim derdimizdir. Azerbaycann sevinci bizim sevincimizdir. Karde ülke Azerbaycan ve Türkiye her türlü tehdit ve tehlikeye kar, kederde ve kvançta bir ve beraberdir.

Konumalarn ardndan Bakan Akar, Talibov ve Hasanov tatbikata katlan personele hediye verdi. 7-11 Haziranda gerçekletirilen tatbikatla Türkiye ve Azerbaycan Silahl Kuvvetleri unsurlar arasndaki dostluk ve kardelik ilikilerinin, harekat faaliyetlerinin planlanmas ve tekil edilmesine yönelik karargahlar aras i birlii ve koordinasyonun gelitirilmesi, birleik ve müterek harekat kabiliyetinin artrlmas, birliklerin sevk ve idaresinde ortak koullarn salanmas amaçland.

Öte yandan Bakan Akar ve beraberindekiler tatbikat öncesinde Asker Park ve askeri lojmanlarn açln da yapt.

Ana Sayfaya Git