Mısır'dan Hamas'a yeni uzlaşı belgesi

Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye, Mısır'ın Filistin uzlaşısı konusunda kendilerine "sürpriz" yeni bir uzlaşı belgesi sunduğunu açıkladı.

Haberler 09.08.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayye, Katar merkezli Al-Jazeera televizyonuna yapt açklamada Msrn Filistin uzlas konusunda kendilerine yeni bir uzla belgesi sunduunu söyledi.

Filistin uzlasnn salanmas için Msrn bakenti Kahirede yürütülen görümelere ilikin deerlendirmelerde bulunan Hayye, Msr daha önce bir uzla belgesi sunmu ve biz de onaylamtk. Ancak daha sonra yeni bir belgenin sunulmasyla ardk. Bu yeni belgeye ilikin bizim ve dier gruplarn mülahazalar var. ifadelerini kulland.

Hayye, Msrn sunduu yeni uzla belgesinin kendileri için sürpriz olduunu ifade ederken söz konusu belgenin içeriine ilikin ise ayrnt vermedi.

Olas anlamann uygulamaya konmas öncesinde Hamasn Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbastan yerine getirmesini istedii bir art olduunu vurgulayan Hayye, Hamasn art Gazzeye uygulanan yaptrmlarn kaldrlmas. dedi.

Bizler 2011de Kahirede ve 2017de Beyrutta imzalanan anlamalarn temel alnd bir uzla istiyoruz. diyen Hayye, Msr, Birlemi Milletler (BM) ve Katar gibi taraflarn yönettii çabalarn ileri düzeye ulatna dikkati çekti.

Hayye ayrca, Gazzede yaanan insanlk dramn sonlandrmak ve ablukay krmak için BM düzeyinde ve Arap dünyasnda ortaya konan tüm çabalar ciddiyetle karladklarn belirtti.

Hamas Siyasi Büro Bakan Yardmcs Salih Arurinin de aralarnda bulunduu Hamas heyeti, Filistin meselesiyle ilgili görümelerde bulunmak üzere bu sabah Gazze eridinden ayrlarak Msrn bakenti Kahireye gitmiti.

Ana Sayfaya Git