'Mısırlı muhalif Ebul Futuh'un hayatı tehlikede'

Mısır'da hapiste tutulan Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebul Futuh'un oğlu Ahmed Ebul Futuh, babasının kalp krizi geçirdiğini ve hayatının tehlikede olduğunu belirtti.

Haberler 01.07.2019 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrda hapiste tutulan Güçlü Msr Partisi Bakan Abdulmunim Ebul Futuhun Ahmed Ebul Futuh, Twitter hesabndan yapt paylamda, babasnn, onu ziyaret için bekledikleri srada kalp krizi geçirdiini ve her an hayatn kaybedebileceini ifade etti.

Ahmed, babasnn, son 24 saat içinde 2 kere kalp krizi geçirdiini ve bunun sebebinin de hapishaneki kötü artlar olduunu kaydetti.

Futuhun hayat tehlikede

Ebul Futuh, 14 ubat 2018de bakent Kahirede gözaltna alnmt. Parti tarafndan gözalt ile ilgili yaplan yazl açklamada, ngilterenin bakenti Londraya gerçekletirdii ziyaret kapsamnda Msr Cumhurbakan Abdulfettah es-Sisiyi eletiren beyanatlarda bulunan Ebul Futuhun, ülkeye dönüünün ardndan güvenlik güçlerince gözaltna alnd duyurulmutu.

Abdulmunim Ebul Futuh 11 ubat günü Al Jazeeraya verdii demeçte, Sisiyi siyasi bir geçmie sahip olmamakla ve devleti yönetememekle suçlam, halk Sizi ya yönetirim ya da öldürür veya hapse atarm. metoduyla yönettiini söylemiti.

Ebul Futuhun ad seçimlerden önce terör listesine de eklenmiti.

Ana Sayfaya Git