MİT Suriye'de onların peşinde!

Türk istihbaratı, Suriye'de ÖSO güçlerinin gözaltına aldığı çok sayıda şüpheliyi Türk istihbaratı sorguluyor.

Haberler 08.01.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurtiçinde artan terör saldrlar Suriyedeki muhalifleri de teyakkuza geçirdi. DEA ve PYDnin Türkiyeye saldr planlar önceden tespit edilmeye çallyor. ÖSO güçlerinin gözaltna ald çok sayda üpheliyi Türk istihbarat sorguluyor. Snrdan kaçak geçiler için de önlemler en üst düzeyde.

SALDIRILAR SONRASI HAREKETE GEçTLER

Frat Kalkan Harekt kapsamnda PKK/PYD ve DEAa kar oluturulan TSK-ÖSO ibirlii, Türkiyedeki terör saldrlarn önlemek üzere de devreye sokuldu. Artan bombal saldr ve suikastlerin Suriyeden gelen teröristlerce gerçekletirilmesi üzerine soruturmalar snr ötesine uzand. ÖSO güçleri bölgede kaçakçlara yönelik operasyon balatt. PYD ve DEA ile ibirlii yapan kaçakçlar gözaltna alnarak sorgulanyor. Türkiyenin paylat istihbarat bilgileri dorultusunda ÖSO güçleri, saldrlarla ilikili olabilecek kiileri yakalayp sorguluyor. Zanllarn sorgu ilemlerine zaman zaman Türk istihbarat personeli de katlyor.

TÜRKYEYE BR EY OLMASIN

Konuya ilikin bilgi veren bölge kaynaklar, bugün snrn tamamen kapatldn, radar, kamera ve klarla donatldn ve kaçakçln zorlatn vurgulad. Bölgede kaçakçlk faaliyetlerinin hayli azaldn, snrn artk kolay kolay alamadn vurgulayan kaynaklar, son günlerde Suriyenin kuzeyinde çok sayda ismin sorgulandn, alnan ifadeler dorultusunda suçüstü yapldn kaydediyor.

Suriyeli bir Türkmen, Bilinen isimler var, onlar sorguluyoruz. Türkiyenin elinde isim oluyor, bunlar toparlyoruz. nallah bundan sonra böyle ilere izin verilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti Müslüman bir devlet ve bizim de bütün çabalarmz Türkiyeye bir ey olmasn diyedir. Suriyeye Iraka neler yaptlar, herkes gördü. Türkiyede olmasn açklamas yapt.

Ana Sayfaya Git