Muhalifler Nusra'ya karşı birleşti

Suriye’de eski adı Nusra Cephesi olan Şam’ın Fethi Cephesi’nin saldırısına maruz kalan muhalif gruplar, bir diğer etkili grup olan Ahrar-u Şam'a katılma kararı aldı.

Haberler 27.01.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin kuzeybatsnda muhaliflerin denetimindeki bölgelerde Nusra Cephesi ile muhalif gruplar arasndaki gerginlik devam ediyor. Nusra Cephesinin Özgür Suriye Ordusu emsiyesi altnda bulunan baz gruplara saldrmasyla balayan gerilimin ardndan alt silahl grup, önde gelen silahl muhalif örgüt Ahrar-u ama katlma karar ald.

Ahrar-u ama katlan gruplar öyle: amn ahinleri (Sukur-u am), slam Ordusu (Ceyüul slam) dlib Tekilat, amn Devrimcileri (Suvvar-u am), Cephe amiye Bat Halep Tekilat, Mücahitler Ordusu (Cey-ul Mücahidin), Fastakm Kema Umirt Grubu.

slami referansl Ahrar-u am, bundan böyle bu gruplara ait herhangi bir karargaha ya da güvenlik kontrol noktasna yönelik saldrlar kendilerine yaplm gibi kabul edeceini ve bunun bir sava ilan olacan duyurdu.

amn Fethi Cephesi dlib hapishanesini bast

amn Fethi Cephesi (FC), Astana toplantsnn balad günden itibaren zirveye katlan baz gruplarn mevzilerini hedef almt. Önce Cey-ul Mücahidinin kararghlarna saldrp baz noktalar ele geçiren örgüt, çaramba günü, Sukur-u amn denetiminde bulunan dlib Merkez Hapishanesini basmt.

Ahrar-u am, çatmalarn derhal durdurulmas gerektiini vurgulam ve bunu gerçekletirmek için birçok noktada önlem alacan belirtmiti.

Astanay eletirmiti

Suriyedeki atekesin dnda tutulan amn Fethi Cephesi (FC), Astanadan çkan ortak bildirinin hedefi olmutu. Bu bildiriye göre, garantör ülkeler hem IDe hem de bu örgüte kar ortak bir mücadele yürütecek.

Örgüt, müzakerelerin hedefinin devrimi amacndan saptrmak, muhalifleri Esedle bartrmak ve ülkeyi ona teslim etmek olduunu iddia etmiti.

Toplantnn kendisini yalnzlatrmaya yönelik olduunu savunan FC, bundan dolay Astanaya giden muhalif gruplar eletirmiti.

BMnin terör örgütleri listesinde bulunan Nusra Cephesi, Temmuz 2016da El Kaide ile balantsn kopardn açklamasndan sonra adn amn Fethi Cephesi olarak deitirmiti.

Ana Sayfaya Git