"Mülteci krizinden en çok Türkiye etkilendi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye iç savaşı nedeniyle yaşanan mülteci krizinden en çok Türkiye'nin etkilendiğine işaret ederek, "Suriyeli mülteciler büyük bir sorun ve bu sorundan ötürü en çok Türkiye etkileniyor. Bu sorunu tüm dünyanın birlikte çözmesi gerekiyor." dedi.

Haberler 15.12.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Putin, Moskovada düzenlenen yllk basn toplantsnda, Rusyann ekonomisi, iç ve d politikas ile uluslararas güncel konulara ilikin deerlendirmelerde bulundu. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskovun moderatörlüünü yapt basn toplants yaklak 4 saat sürdü.

Rus lider, toplantda arlkl olarak önümüzdeki yl düzenlenecek bakanlk seçimine yönelik sorular cevaplarken, Rusyada artk altyap, salk, eitim ve sanayi alanlarnda kalitenin arttrlmas gerektiini söyledi.

- SURYE KRZ

Basn toplantsnda Suriye krizine de deinen Putin, Suriye iç sava nedeniyle yaanan mülteci krizinden en çok Türkiyenin etkilendiini vurgulad.

Türkiyenin en fazla sayda mülteciye ev sahiplii yaptn hatrlatan Putin, Ancak bu sorunu Suriyenin tek bana çözmesi mümkün deil. Bu sorunu tüm dünyann birlikte çözmesi gerekiyor. Rusya da bu sorunun çözülmesinde yardm etmeye hazrdr. diye konutu.

Suriye ziyaretine de deinen Putin, Bu ziyareti uzun zamandr yapmak istiyordum ancak güvenlik konusunda baz endieler nedeniyle gerçekletirememitim. dedi.

- BAKANLIK SEçM

Rusyada Mart 2018de düzenlenecek bakanlk seçimlerine partisiz bir aday olarak katlacana iaret eden Putin, Ancak benzer görüleri benimsediimiz siyasi güçlerin desteine de güveniyorum. dedi.

Rus siyasetinde Putine rakip olabilecek muhalif figürlerin eksikliine yönelik sorulan bir soruya yant veren Putin, Ülkemizdeki birçok insann bu konudan rahatszlk duyduunu biliyorum. Ancak muhalefetin sunduklar önerilere ve sistem kart söylemlerine baktmzda bu büyük bir üphe uyandryor. Muhalefetin hayalperest deil, gerçekçi önerilerde bulunmas gerekiyor. diye konutu.

- OLMPYATLAR VE TRUMP

Rus atletlerin 2018 K Olimpiyatlarndan men edilmesine ilikin de deerlendirmelerde bulunan Putin, Bu skandaln politik gayelerle ortaya çktn düünüyorum. Ancak bizim de kabahatimiz bulunuyor, bunun gerçeklemesi için bahaneler verdik. eklinde konutu.

Putin, baka ülkelerde de doping kullanan atletler bulunduunu belirterek, sadece Rusyann böyle bir cezaya maruz kaldn savundu.

Putin, ABD bakan olarak yaknda bir yln dolduracak Donald Trumpn ise ksa vadede önemli baarlar elde ettiine dikkati çekerek, Özellikle ABD piyasasnda yaanan büyümenin sonucu olarak bunu görebiliyoruz. Yatrmclarn ABD ekonomisine artan güveni Trumpn iyi çaltna iaret ediyor. dedi.

Ana Sayfaya Git