Münbiç planı!

Harekat 8'inci gününe girerken, ABD ve koalisyon güçleri Münbiç'ten çekildi, TSK Münbiç'i ablukaya alırken, terörislerce atılan hava topunda bir asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

Haberler 16.10.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekatnn bir haftas geride kald. ABD öncülüündeki DEA kart koalisyon sözcüsü, koalisyon güçlerinin Münbiçten çekildiini açklad. Münbiç bölgesinden teröristler tarafndan yaplan havan ve topçu atei sonucu bir asker ehit dütü, 8 asker yaraland. Buarada, TSKnn Telabyad ve Resulayn ilçe merkezlerinde kontrolün saland harekatta, iki ilçe arasndaki köyler PKK/YPGden arndrld.

Öte yandan, harekatn balad gün itibariyle imdiye kadar Tel Abyad ve Rasulayn olmak üzere iki ilçe merkezi, bir belde (Tel Abyadn Suluk beldesi) ve onlarca köy YPG/PKKdan kurtarld. 30-35 kilometre derinlie inilerek M-4 kara yolunun kontrolü saland. Harekatta, etkisiz hale getirilen terörist says 611e ularken, 3 asker ehit oldu, 44 asker yaraland.

SMOdan 27 asker ehit olurken, 123 unsur yaraland. Saldrlarda, Türkiyede 18 sivil ehit olurken, 150 sivil ise yaraland. Harekat, sivillerin, tarihi, kültürel ve dini yaplarn, altyap tesislerinin zarar görmemesi için azami dikkat gösterilerek sürüyor. Uzun süredir harekata kar tüneller kazarak, sivilleri zorla silah altna alarak önlem alan ve son günlerde sivil görünüme bürünerek sivillere ait evlere gizlenen teröristlere kar, harekatn güvenli ekilde devam etmesine özen gösteriliyor.

HABER MERKEZ

Türk Silahl Kuvvetlerinin Suriyede oluturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldrlmas, bölgeye bar ve huzurun getirilmesi amacyla yürüttüü Bar Pnar Harekat, 8nci gününe girdi. ABD öncülüündeki DEA kart koalisyon sözcüsü, koalisyon güçlerinin Münbiçten çekildiini açklad. Münbiç bölgesinden teröristler tarafndan yaplan havan ve topçu atei sonucu bir asker ehit dütü, 8 asker yaraland. Buarada, TSKnn Telabyad ve Resulayn ilçe merkezlerinde kontrolün saland harekatta, iki ilçe arasndaki köyler PKK/YPGden arndrld.

ABD ASKER çEKLD

ABD öncülüündeki DEA kart koalisyon sözcüsü, koalisyon güçlerinin Münbiçten çekildiini açklad.

Sözcü Myles B. Caggins sosyal medya hesab üzerinden yapt açklamada, Koalisyon güçleri Suriyenin kuzeydousundan kastl olarak geri çekiliyor. Münbiç dndayz ifadelerini kulland.

KOALSYON GÜçLER DE

ABD öncülüündeki DEA kart koalisyonun Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, koalisyon güçlerinin Suriyenin Münbiç kentinden çekildiini duyurdu. Sözcü Caggins, resmi Twitter hesabndan yapt açklamada, Koalisyon güçleri Suriyenin kuzeydousundan bilinçli çekilme faaliyeti yürütüyor. Münbiçten çktk. ifadelerini kulland.

RUSYANIN MÜNBç BEYANI

Rusya Savunma Bakanl, Suriye ordusunun Menbicin tamamnda kontrolü ele geçirdiini duyurdu. Açklamada, Rus askerlerinin bölgede Türkiye ordusu ile koordinasyon halinde olduu, Rus askeri polisinin Suriye ile Türk ordusu arasndaki temas hattnda devriye gezdii belirtildi.

Diplomaside bu hareketlilik yaanrken, Münbiçi ablukaya alan Türk Silahl Kuvvetlerinin ilerleyii de sürerken, bu bölgeden teröristler tarafndan yaplan havan ve topçu atei sonucu iki asker ehit dütü, 7 asker yaraland.

MÜNBçTEN YAPILAN SALDIRI

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, 15 Ekim 2019 tarihinde Münbiç bölgesinden teröristler tarafndan yaplan havan ve topçu atei neticesinde 1 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 8 kahraman silah arkadamz da yaralanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine basal ve sabr, yaralanan kahraman silah arkadalarmza acil ifalar dileriz ifadeleri kullanld.

YARALI ASKER EHT OLDU

Milli Savunma Bakanl, Münbiç bölgesinden teröristler tarafndan yaplan havan ve topçu ateinde yaralanan askerin de kurtarlamayarak ehit olduunu duyurdu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, 15 Ekim 2019 tarihinde Münbiç bölgesinden teröristler tarafndan yaplan havan ve topçu atei neticesinde yaralanan 1 kahraman silah arkadamz yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine basal ve sabr dileriz denildi.

15 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Açklamada, ate açlan bölgedeki hedeflerin tespit edildii bildirilerek, Bölgede hedefler annda karlk verilmi ve en az 15 teröristin etkisiz hale getirildii deerlendirilmitir denildi.

EHDN BABA OCAI

Münbiç bölgesinden teröristler tarafndan yaplan silahl saldr sonucu ehit olan Uzman çavu Mesut çelikin ehadet haberi, Adyamann çelikhan ilçesindeki babaevine ulat. çelikhan Kaymakam Abdullah Demirda ve askeri yetkililer, ehit çelikin Fatih Mahallesindeki babaevine giderek oullarnn ehit olduu haberini aileye verdi. ehadet haberi üzerine babaevine Türk bayraklar asld. çok sayda aile yakn da ehidin babaevine geldi.

2 LçE MERKEZ LE 70 KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

Öte yandan, Bar Pnar Harekat kapsamnda Tel Abyad ve Resulayn ilçe merkezleri ile Suluk beldesi ve 70 köy PKK/YPGli teröristlerden temizlendi. Milli Savunma Bakanl (MSB), harekatn 7nci gününde bölgede etkisiz hale getirilen terörist saysn 595 olarak açklad.

RESULAYNDA GECE DDETL çATIMA YAANDI

Bar Pnar Harekat kapsamnda anlurfann Ceylanpnar ilçesinin karsndaki Resulaynda 3 koldan operasyonlar devam ediyor. Gece Ceylanpnar Gümrük Kaps yaknlarnda balayan iddetli çatma, sabah erken saatlerine kadar devam etti. Operasyonlara kara ve hava ate destek vastalar ve HAlarla destek verildi. TSK ve Suriye Milli Ordusu, Resulaynn güneyindeki Lilan, Amiriye ve Anbein köylerini ele geçirdi. Bölgede teröristler arasnda bulunan örgütün baz yabanc yöneticilerinin, Semelka snr kapsn kullanarak Iraka geçtikleri belirtildi.

Bu arada, TSK ve SMO birliklerinin anlurfann Suruç ilçesine komu olan terör örgütü PKK/YPG denetimindeki Ayn El Arab snr hattna sevkiyat devam ediyor. Örgütün kontrolündeki Mehbiçten Cerablusa atlan Katyua füzelerinin bir eve isabet ettii, saldrda 4 çocuun yaraland belirtildi.

TERÖRSTLERN TUZAKLADII PATLAYICILAR MHA EDLYOR

Bar Pnar Harekatnda Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafndan teröristlerden arndrlan anlurfann Akçakale ilçesinin karsndaki Tel Abyad kentinde tuzaklanan patlayclar, imha ediliyor. Meskun mahal operasyonunda, askerlerin tek tek belirledii patlayclar, alnan güvenlik önlemlerinin ardndan kontrollü olarak imha ediliyor. Tuzaklanm patlayclarn imhas srasnda meydana gelen iddetli patlama, Türkiye tarafndan da duyuluyor.

TERÖR HEDEFLER VURULUYOR

Harekatn 5inci gününde, TSK ve SMO birliklerince özgürletirilen Tel Abyadn dndaki baz bölgelerde tespit edilen terör hedeflerinin de imhasna devam ediliyor. stihbarat birimleri ve insansz hava araçlar (HA) ile belirlenen teröristlere ait mevzi, snak, barnak ve mühimmat depolar, snrda konulu topçu bataryalar tarafndan obüs atlaryla vurularak, tahrip ediliyor.

SEVKYAT SÜRÜYOR

Öte yandan snr hattna TSK ve SMO tarafndan sevkiyat da devam ediyor. TSK birliklerince snr hattna zrhl araç sevkiyat sürdürüldü. SMO askerlerine de kara harekat için snr geçmek üzere geldikleri Akçakalede, küçük çocuklar tarafndan Türk bayraklar ile sevgi gösterisinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git